Peugeot 406: Los Contact(en)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 HDI

Hallo,

Gisteren heeft een oud probleem de kop weer opgestoken nm. er zit een los contact in de stekers die en de motor management aanstuurd en het stekerblok van de kabels die naar de verstuivers lopen, een halfjaar geleden zelfde probleem gehad maar toen op kunnen lossen dmv inspuiten van WD40 (heeft het een half jaar probleemloos gedaan) echter nu is het zo erg geworden dat met enige regemaat de motor niet alleen op 3 pitten gaat lopen maar zelfs geheel uitvalt.

Nu reeds 4 a 5 keer de boel losgekoppelt maar euvel komt steeds weer terug (vindt het nu niet meer echt betrouwbaar meer)

Heeft iemand AUB een goede sugestie om dit probleem op te lossen HELP

Alvast bedankt

Groeten,

Dick

Zaterdag de kabelboom nogmaals bekeken en heen en weer gebogen tijdens het draaien van de motor, motor begon weer te sputteren, plastic beschermslang weggehaald (deze was doorgesleten op de plaats waar hij vast zit met een tie-rap op een metalen beugel) 1 witte kabel van de gedraaide kabels die naar de verstuivers lopen was op de mantel doorgesleten en maakte massa met de beugel.
alles weer ingepakt met isolatie tape en de plastic slang van de kabelboom extra beschermd.
Alles werkt weer perfect.

Groeten,

Dick

dicknas

Geplaatst door dicknas (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 12 jaar geleden

Nieuwe stekker?
Of de contacten eens goed bekijken en eventueel zo bijbuigen dat ze weer goed contact maken...daarna inspuiten met contactspray

mvg,
Hans

dicknas (0), 11 jaar geleden

Hi,

Uiteindelijk gevonden,... de kabel die naar de injectors gaat was doorgesleten op de montage beugel (door het plastic en de mantels heen) en een van de kabels van de injectoren maakte massa met de montage beugel.

Thanks voor jullie bijdrage.

Groeten,

Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum