Peugeot 406: lpg auto schakelt bij afremmen/uitrollen op benzine over

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

nvg

p406

Geplaatst door p406 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

p406 (0), 15 jaar geleden

niemand??

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat er ergens in het elektrisch systeem een foutje zit wat veroorzaakt wordt door beschadigde bekabeling of slechte stekkerverbindingen. Bij gas loslaten of remmen heeft de auto de neiging naar voren te hellen. Waarschijnlijk is er op dat moment ergens een elektrische verbinding die geen contact meer heeft of die kortsluiting geeft ofzo waardoor het LPG systeem uitvalt.

Heb je geen problemen als je een scherpe bocht naar links of rechts maakt ?

Om te beginnen zou ik eens goed onder de motorkap kijken om te zien of er nergend elektrische bedrading e.d. loshangt ofzo. Als dat niets oplevert kan je de auto starten en stationair laten draaien tot hij overschakelt op LPG. Friemel dan met draaiende motor een keer aan alle elektrische bedrading die je kan vinden. Gewoon een beetje heen en weer bewegen zoals ook kan gebeuren met remmen of gas loslaten. Waarschijnlijk kan je dan wel vinden waar het probleem zit.

Verdachte punten zijn loshangende bedrading die langs andere motoronderdelen schuurt en waarvan de isolatie beschadigd geraakt is, en stekkerverbindingen.

Elektrische stekkers hebben vaak contactpunten van koper. Koper is een prima materiaal voor binnenshuis omdat het goed elektriciteit geleid maar voor in de auto is het een nachtmerrie. Een klein beetje water en pekel kan de koperen pinnetjes van zo'n stekkerverbinding totaal doen oplossen. De stekker maakt dan geen contact meer met alle gevolgen van dien.

Je kan de stekkers het beste controleren door de motor af te zetten en alle stekkers die je kan vinden een keer los te trekken om te controleren hoe ze er uit zien. Zijn de contactpunten compleet weggevreten door de corrosie dan heb je de juiste stekker te pakken.

Als je de oorzaak op deze manier niet kan vinden dan kan je nog langs een LPG installatiebedrijf gaan om de LPG computer te laten uitlezen. Wellicht staat daar wat meer informatie in waarmee je de oorzaak kan vaststellen.

Succes er mee.

p406 (0), 15 jaar geleden

hallo

Heb helaas nog niet kunnen nakijken
maar probleem doet zich niet altijd

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

eerst de problemen die je op benzine hebt oplossen. daarna kun je pas iets zeggen of er iets met het LPG systeem aan de hand is. In het oude topic hebben we geen reactie meer gekregen, graag even bericht.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.