Peugeot 406: LPG Injector vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,

ik ben in bezit van een Peugeot 406 1.8 16v ST break met een AG LPG G3 installatie. Mijn auto heeft wat problemen met het rijden op LPG hiervoor heb ik m een keer weggebracht naar een LPG specialist deze heeft geconstateerd dat in ieder geval de injector defect is. Ik ben met dit probleem toch nog wel een tijd doorgereden omdat ik reparatie best prijzig vond.

Nu zou ik graag willen weten of het vervangen van de injector makkelijk zelf te doen is? Is het gewoon alleen het vervangen van de injector of moeten er nog meer handelingen verricht worden zoals afstellen enzo? Ik hoop van jullie te horen.

Gr,

Bryan

Leechman

Geplaatst door Leechman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bart 406 (0), 17 jaar geleden

Ik ben alleen even benieuwd wat de klachten bij jouw zijn.
Ik heb dezelfde installatie, met ook een 406 break 1.8 16v.
Bij mij stottert hij met enige regelmaat. Inhouden bij optrekken.

Ik moet hem nog nalaten kijken. maar ben benieuwd naar de klachten.

Hoor graag

Bart

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Je kunt er zelf aan gaan zitten prutsen, maar uiteindelijk is het beste gewoon een nieuwe injector.
Dan ben je van alle problemen af.

Leechman (0), 17 jaar geleden

Mijn klachten zijn het volgende. Meestal start de auto niet als de switch op gas staat, op benzine geen probleem. Tussen de 2000 en 3000 toeren kan ie behoorlijk stotteren. Bij het intrappen van de koppeling kan het toerental nogal schommelen.

Er is dus geconstateerd dat de injector defect is, al gaf de monteur ook aan dat ze niet zeker wisten of het probleem dan ook verholpen was. Er werd mij verteld dat het vervangen van de injector ongeveer € 550,- kost. Nou probeer ik altijd zelf zoveel mogelijk zelf te doen aan de auto, ik hoop ook dat ik de injector zelf kan vervangen.

@primera p11: Ik wil ook die injector gaan vervangen nu is alleen mijn vraag is dat makkelijk zelf te doen, of te wel is het alleen het vervangen van de injector of moeten er nog meer dingen vervangen of afgesteld worden?

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet of die injector nog ingeleerd moet worden door de software van de gascomputer.
Het is wel meestal de injector die deze klachten geeft.

sel (0), 17 jaar geleden

Als het welbekende AG-DGI injector is het vervangen van dat ding 10 minuten werk.
Toen ( 1 jaar geleden) rond gebeld/gemaild met alle AG-installateurs, er waren diverse bij die een gereviseerde AG DGI injector hadden liggen voor 230 euro ex btw + 30 euro voor installatie en eventueel inleren v.d. injector.
Je kunt ook die injector voorzichtig openmaken, schoonmaken en weer installeren. Hierop problemcar is er veel over genoemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.