Peugeot 307: Meerdere problemen (board computerproblemen?)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Heb meerdere problemen ondekt bij mijn Peugeot 307 sw

- Af en toe gaat de claxon (1x) af bij het openen van 1 van de deuren mbv de centrale deurvergrendeling
- Bij het openen van 1 van de deuren gaat af en toe de radio/cd speler spontaan aan (merk JVC). De sleutel zit dan niet in het contact!
- Bij het bedienen van de boardcomputer gaat de achterruitenwisser aan.

Heeft dit te maken met een slecht werkende boardcomputer of is dit een electrisch probleem?

Groet,
Petuhr

Petuhr

Geplaatst door Petuhr (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JHV (0), 15 jaar geleden

Wanneer er een after market radio is ingebouwd moet je deze aansluitingen goed nalopen. Verkeerd aangesloten kan allerlei rare klachten geven, doordat de BSI "verkeerde" signalen krijgt. De BSI houdt continu de stroomlopen in de gaten, en afwijkingen door bv op een "verkeerde" + aangesloten radio, geeft dan afwijkingen. En dus "rare" meldingen en fouten.
Andere radio kan prima, maar wel goed aansluiten op de daarvoor bestemde bedrading en niet zomaar op een willekeurige +.

Een andere mogelijkheid is de com2000. De regelunit in de stuurkolom voor knipperlicht, verlichting, claxon etc.
Zoek hier maar eens op com2000
Johan

Petuhr (0), 15 jaar geleden

[quote=JHV]Wanneer er een after market radio is ingebouwd moet je deze aansluitingen goed nalopen. Verkeerd aangesloten kan allerlei rare klachten geven, doordat de BSI "verkeerde" signalen krijgt. De BSI houdt continu de stroomlopen in de gaten, en afwijkingen door bv op een "verkeerde" + aangesloten radio, geeft dan afwijkingen. En dus "rare" meldingen en fouten.
Andere radio kan prima, maar wel goed aansluiten op de daarvoor bestemde bedrading en niet zomaar op een willekeurige +.

Een andere mogelijkheid is de com2000. De regelunit in de stuurkolom voor knipperlicht, verlichting, claxon etc.
Zoek hier maar eens op com2000
Johan[/quote]
Het probleem met het aangaan van de achterruitenwisser had ik voordat ik een andere radio had aangesloten al,
Nu je het zegt, de andere problemen zijn dan denk ik ontstaan nadat ik zelf een andere radio heb ingebouwd en (verkeerd) heb aangesloten. Ik zal de radio eens ontkoppelen en kijken of dit de overige problemen oplossen.
Bedankt voor de tips zover!

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij montage van een aftermarket radio 307, moet je de voeding voor de radio elders weghalen en een diode in de aan te leggen voedingsdraad plaatsen i.c.m. een zogenaamde omkeer-stekker voor 307. Het meest gemakkelijk is een voedingsdraad af te tappen van de +draad in de stekker van de sigaretten aansteker.
Mocht er voordien een af fabriek radio in hebben gezeten, dan is het ook verstandig de instellingen van BSI en MF display aan te passen.
Dan eens kijken of de andere problemen verholpen zijn. Zoniet, dan zou je nog eens een herprogrammering (update) BSI uit kunnen laten voeren.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.