Peugeot 206: metaal achtig gebonk (gekloenk) geluid bij drempels

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Goedemorgen allen,

Ik heb een Peugeot 206 SW en ik heb het probleem dat soms (niet altijd) ik een metaal achtig geluid hoor achter als ik een drempel overga.
Het klinkt als "kloenk". Het leuke is dat het niet altijd zo is en dat zelfs bij sommige drempels waar dat geluid komt, als ik er dan wat harder overheen ga ik dan weer niks hoor..
Ik heb al gekeken of het aan mijn achteras lag, maar heb beide kanten omhoog gekrikt en er zit 0 speling in dus alles zit daar gewoon nog goed vast.
Mijn station staat wel achter iets lager dan voor. Ik heb alleen geen idee of dat hiermee te maken kan hebben of niet.

k750i111

Geplaatst door k750i111 , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

Sieb___k, 1 week geleden

Hay,

Ik vroegij af of er toevallig al een oplossing is komen aanwaaier voor dit probleem, ik heb namelijk 100% exact hetzelfde probleem.

JGC, 1 week geleden

Als het niet speling op de achteras zelf is kan je 2 kanten op: speling op de stabilisatorstangen of versleten achterasrubbers.
De SW en 2.0 zijn uitgerust met een set stabilisatorstangen achter. Zijn aftermarket nieuw lager en rubber voor te krijgen. Kruip er eens onder en kijk of ze geluid maken als je ze heen en weer trekt.

    Hmm, achteras is recent vervangen voor compleet nieuwe, met rubbers en alles, dus ik zal eens gaan kijken naar de stabilisatorstangen, alvast bedankt - Sieb___k, 1 week geleden

Sieb___k, 1 week geleden

Ik heb vanmorgen even in de gauwigheid gechecked, als ik de stabilisatorstangen met flinke kracht beweeg hoor ik niks, de rubbers die aan bijde kanten zitten zijn ook prima in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.