Peugeot 205: moeilijk schakelen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9

Hallo,

Ik heb een tijdje problemen met schakelen naar twee en drie. In koude toestand gaat alleen het schakelen naar twee een beetje zwaar maar dit hebben wel meer peugeot bakken. Waneer de motor bijna warm is zijn alle versnellingen makkelijk in te leggen. Naarmate de temperatuur richting bedrijfstempertuur oploopt gaat het schakelen naar drie en vier vaak hakerig en soms met gekraak. Als Koppeling komt goed vrij. Auto heeft ruim 230000km gereden. Huidige olie is 75W80.

Kan het schakelen verbeterd worden door een synthetische olie te gebruiken? Welke zou mogelijk zijn want ik zie alleen maar minerale olieen die geschikt zijn voor PSA(Renault). Zijn dit zulke speciale bakken?

Wie weet hier meer van?

Groeten,
Gert

Gert3671

Geplaatst door Gert3671 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

gert haal de originele olie daar voor eens bij de dealer en kijk of dat scheelt anders ga je tocg denken aan de synchromes ringen die slechter worden.

groetjes jan.

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Yep, ook mijn ervaring. Check eerst eens de olie.

redfox (0), 16 jaar geleden

Kijk's op www.pug205.nl
daar staat een artikel over het schakelsysteem onder het kopje "how to's".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum