Peugeot 206: Moeizaam in 1e en 2e versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Mijn Peugeot 206 CC met 70.000 op de teller schakelt de laatste tijd moeizaam naar de 1e en 2e versnelling. Hoe kouder de motor hoe slechter het gaat. Wanneer de auto een tijd stil gestaan heeft is deze bij stilstand alleen met kracht in de 1e versnelling te krijgen. Wanneer ik stapvoets vooruit rol gaat het iets beter. Indien hij eenmaal in de 1 zit en ik een andere versnelling kies en weer terug naar de 1 ga (met koppeling continu ingedrukt) gaat hij als een pakje boter zonder enige weerstand.
Na een lange rit verdwijnt het probleem langzaam tot op een punt dat er bijna geen verschil meer merkbaar is met de overige versnellingen. Daarnaast zweet de bak iets. Zover ik weet zit de originele olie nog in de bak.

Is dit een probleem van de synchromesh of dient het toch elders gezocht te worden?

huubwen

Geplaatst door huubwen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

dit lijkt toch op een koppeling die niet goed vrij komt, maar een keertje olie verversen kost je de kop niet en je weet meteen of het probleem minder wordt of niet.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.