Peugeot 0: Moter tegen oververhit aan + blijven hangen in toerenteller

Bouwjaar: 2006

Sinds kort heb geeft m'n auto bij langzaam rijdend verkeer/file stopteken aan met verhitte moter boven de 90. Zodra ik weer normaal door kan rijden is er niets meer aan de hand en eigenwijs als ik ben luister ik nooit naar het stopteken. Pas sinds het slechtere weer last van.
Sinds langere tijd blijft de toerenteller, met name als ik een tijdje heb gereden, als ik met draaiende moter stil sta hangen tegen de 20 en loopt een beetje "hijgend" terug en weer op. Zodra ik ga rijden nix aan de hand. Iemand enig idee, voordat ik weer naar de garage ga en me van alles wijs laat maken?! (schattig vrouwtje die kennelijk uitstraalt dat ze de ballen verstand heeft van alles op 4 wielen met een moter en zich in een garage alles wijs laat maken omdat ze haar auto niet kan missen).

Ingrid'73

Geplaatst door Ingrid'73 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Ingrid,
Probeer even wat meer info te geven, zoals type, bouwjaar, motor. Veel problemen zijn gerelateerd aan bepaalde types auto's, wij kunnen je dan beter helpen. Als het het zo lees functioneert je koelfan niet naar behoren. Wanneer je rijdt heb je koeling van de radiator door de rijwind. Wanneer je stil staat moet de ventilator voor de benodigde "rijwind" zorgen. Als je fan het niet doet wordt de motor erg warm. Je zou de auto thuis eens stationair laten draaien zodat de motor warm wordt. Op een gegeven moment moet er dan een ventilator gaan draaien bij je radiateur. Als dit niet zo is: laat hier heel snel naar kijken, want oververhitting van de motor kan erg duur voor je worden!!

Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum