Peugeot 406: Motor 406 gaat " bokken " als motor naar voren/rechts beweegt ?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Misschien heeft iemand een idee,

Probleem bestaat sinds een paar dagen. Kom er achter dat bij linkse bochten en remmen de motor onregelmatig begint te lopen.
Even onder de motorkap gekeken en kom er achter dat als ik de motor (al draaiend) naar voren en opzij duw de motor direct
onregelmatig begint te lopen. Een paar millimeter is genoeg.

Probleem speelt op LPG en Gas , geen foutcodes, olie is net vervangen, evenals bougies. Auto loopt (liep) verder probleemloos.

Misschien een foute massa van het blok ?

Groet !

Frank

Knarf6329

Geplaatst door Knarf6329 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk dat er dan ergens een kabel in de knel komt of strak staat waardoor deze geen goede verbinding meer maakt.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Jouw problemen worden zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem in het elektrisch circuit. Ik heb een keer een dergelijk probleem gehad met het afslaan van de motor als ik op gas reed en remde of een scherpe bocht maakte. Uiteindelijk bleken de pinnetjes van één van de stekkers in de kabelboom totaal weggeroest te zijn, daardoor maakte de stekker bij de minste of geringste beweging geen contact meer en begon de motor te pruttelen.

Ik ben er uiteindelijk achter gekomen door de auto staionair te laten draaien en op willekeurige plekken met de bedrading te friemelen. Op een gegeven moment sloeg de motor af en toen vond ik de verrotte stekker.

Probeer het maar eens, gewoon een beetje heen en weer bewegen met de bekabeling en een keer alle stekkers loshalen en controleren. Waarschijnlijk heb je dan zo het problem te pakken.

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Ik ga eens even verder kijken onder de kap.
Bedankt jullie reakties tot nu toe

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Vanavond eens de bekabeling (geprobeerd) te controleren. Kom er achter dat de bout in de bovenste steun bijna losgedraait is.
Bout vastgedraaid en met draden trekken/bewegen niet het probleem kunnen opwekken. Heb preventief de kabelbomen welke over de
steun rechts onder lopen bij elkaar gebonden en practisch vrij van de steun getild. (met tie-wrap)

Probleem treed nu alleen nog op bij harde bochten naar links, en dat is dus al een stuk beter. Morgen nog even verder kijken.

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Ik vond in de wirwar van kabels uiteindelijk een draad waarvan de isolatie doorgeschuurd was.
Bij nadere inspectie van de motorsteun (die bij de versnellingsbak) bleek op de borgring van de steun ook een gladgepolijst vlakje te zitten (van het heen en weer schuren)
Weet helaas niet waar de kabel voor dient, hij verdwijnt aan twee kanten in een kabelboom.

Kabel voorzien van isolatietape, boel opnieuw bijeengebonden en dusdanig gefixeerd dat de kabelboom geen contact meer maakt met het chassis.

Motor loopt weer als een zonnetje.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Nou mooi dat het gelukt is, weer een tevreden problemcar klant ! Ik ben er in totaal 18 keer mee naar de garage geweest voordat het gefixt was :))

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Knarf, is het mogelijk om nog een fotootje van de slechte plek te plaatsten hier op problemcar, dat zou perfect zijn voor de andere lezers hier !

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Zeker, zal ik van't weekend proberen. (lig nu met een paar gekneuse ribben op bed ;-( )

Ik vraag mij trouwens af. heel veel storingen hier (oa peugeot) zijn best vaag en vaak zonder daadwerkelijke oorzaak.
Als ik zie wat de kwaliteit van de bedrading van de peugeot nu is,dan vraag ik me af hoe de auto uberhapt nog normaal loopt.

(406 1.8/16V van 09/2001 incluis vialle gasinstallatie, 260.000 op de teller)

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

[quote=Knarf6329](406 1.8/16V van 09/2001 incluis vialle gasinstallatie, 260.000 op de teller)[/quote]
Dat lijkt die van mij wel!! Oh nee, die van mij is van 08/2001 en heeft thans 264000 op de teller.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.