Peugeot PARTNER 120 L1 1.6HDIF 66KW - 2PL: motor gaat gedurende een tiental kilometer in noodloop en dan we

Brandstof: Diesel

Mijn peugeot partner van 2007 gaat na een 5 tal kilometer in noodloop. Snelheidsmeter, kilometerstand vallen uit en radio gaat zachter spelen en het vermogen verminderd. Voor de rest blijft alles normaal. Na een tiental kilometer springt alles weer op en ook het vermogen stabiliseert. Ik heb de auto laten uitlezen, maar ze vinden geen fout. heeft iemand een idee?

C maesen

Geplaatst door C maesen (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt mij dat het snelheidssignaal weg valt.
Als je een ABS hebt kan daar de oorzaak liggen, maar het kan dan ook aan de can-bus liggen.
Is het ABS ook uitgelezen? En de BSI?
Hoe is de auto uitgelezen? Met een universele EOBD/OBD2 scanner of met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur?

C maesen (0), 5 jaar geleden

Ik heb hem laten uitlezen bij de dealer. Ging en ga ervan uit dat hij deskundig genoeg was. Weet niet wat hij uitgelezen heeft. Hij vond geen fout en moest teruggaan wanneer het probleem zich weer voordeed. Verschillende malen teruggereden maar steeds was alles normaal. Zeer frustrerend

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Kun je het probleem opwekken? Valt het snelheidssignaal iedere keer weg na 5 kilometer?
Zo ja, dan proef rijden met aangesloten diagnose apparatuur.

N.B.: Voor de zekerheid: Is de motorelektronica standaard? Of is de motor getuned? Of iets weggeschreven zoals EGR of DPF?

C maesen (0), 5 jaar geleden

Dat is juist het probleem, hij doet dit zeer wisselvallig. Soms van in het begin bij het starten, soms na 5 km soms later maar altijd binnen een straal van 20 km. éénmaal hij dit gedaan heeft komt het probleem ook niet meer terug. Wel als de auto minimaal 4 uur niet heeft gedraaid. De motor staat in zijn standaard configuratie dus niet gechipt . Het probleem opwekken? ik zou niet weten hoe, heb al van alles geprobeerd. Als ik bij de dealer kom is steeds het probleem weg en geeft ook geen foutmeldingen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.