Peugeot 407: motor hapert bij het acceleren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16HDI

mijn 407 SW 16 HDI heeft 110.000km op de teller en sedert enige tijd heeft hij vooral op bedrijfstemperatuur last van een dipje bij het acceleren.
tussen de 1700 en 2200 toeren gaat de motor plots inhouden bij het gelijkmatig acceleren. Als je gas doorgeeft voel je niets dan gaat hij zonder haperen, maar bij het rustig aan optrekken is het van dat.
vooral in 2de versnelling is het heel goed voelbaar, in de andere versnellingen is het aanwezig maar minder uitgesproken...
EGR?

marc_vdb5

Geplaatst door marc_vdb5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja dat zou heel goed kunnen, uitlezen met dealer apparatuur en de p codes hier plaatsen kan wat meer zekerheid geven of het inderdaat zo is..

marc_vdb5 (0), 11 jaar geleden

Beste,

Sorry dat het zolang duurde maar aankoop van een huis, verbouwen, verhuizen, ziekte, operatie hebben wat in de weg gezeten, niettegenstaande toch mijn excuses. Ik wil je nog graag bedanken voor je reactie.
Marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.