Peugeot 407: Motorvermogen 407 2.0HDIF valt weg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDIF

Ik kom nogmaals terug op een probleem dat nog niet opgelost is.
Na een motorwissel doet zich het probleem voor dat om de +/- 600-800km het vermogen wegvalt. Dit houdt in dat de motor wel stationair wil draaien, maar bij het wegtrekken uit stilstand is geen vermogen aanwezig. Probleem is op te lossen door contact een tijdje uit te zetten en daarna opnieuw te starten.De laatste keer dat het probleem zich voor deed ben ik gaan proberen en bleek dat als ik onbelast het toerental boven de +/- 2000 omw/min bracht dat ik hem als het ware door het probleem heen trok.Normaal wegtrekken lukt eigenlijk niet. Het voorval duurt een minuut of 5. We (de garage en ik) zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen dat het probleem voort komt uit de regeneratie.
Bij het uitlezen is gebleken dat er een fout zat in de tankdop met sensor. We hebben dit vervangen.
Verder is de regeneratievloeistof volledig gevuld.
Vacuum bediende smoorkleppen zijn door de garage gecontroleerd,zoals voorgesteld door "peugeottechnieker".
Bij uitlezen komen geen foutcodes tevoorschijn.
Kabelbomen zijn gebruikt uit het oorspronkelijke voertuig.
Wie oh wie weet de oplossing



Motorcode:VF36ERHRH21399201

sambo12

Geplaatst door sambo12 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

antoonio (0), 11 jaar geleden

ik heb een vergelijkbaar probleem gehad tijdens/met regeneratie bleek een vacuum lekkage te zijn die allen optrad tijdens regeneratie waardoor 2klepjes van de airco niet goed werkten. ze hebben toen de motor op regeneratie gezet en met vauum meter er op en een proefrit gemaakt gaf verder ook geen storing aan met computer van de dealer misschien heb je hier iets aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.