Peugeot 306: Motor hikt bij gas loslaten en hikt rond de 50 km/h , LPG-3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hoi ,

Onze peugeot rijdt sinds 2008 op lpg en dat is inmiddels al 50.000 km van kracht. Alles liep lekker , we waren goed bezig.
Nu is er een probleempje met de motor , hij hikt als je het gas loslaat en tegen de 50 km/h moet je toch al snel naar de 3e versnelling en dan hikt ie nog een beetje.
Ik laat wel de kleppen eerdaags stellen , dat is 10.000 km geleden gedaan , maar eigenlijk heb ik weinig hoop dat het de oplossing kan bieden .

Gaat dit een gas geeft benzine de schuld geven en andersom kwestie worden ?? Ook als ik gas uitschakel is het nog steeds van kracht.

Ik heb vorig jaar de computer laten uitlezen omdat ik het altijd al raar vond dat dat ie niet echt lekker in zijn 4 50km/h wilde rijden , maar dat gaf weinig sjoegen.

Nou , wellicht is er iemand die het ook heeft , dus zal de oplossing snel bovendrijven .

Groetjes ,

Martijn ( peugeot 306 XT Break 2001 LPG-3 )

martijn78

Geplaatst door martijn78 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het gas volgt het benzinesysteem, dus als ie al hikt op benzine, zal ie dat ook op gas doen.
Storing moet dus gezocht worden in het benzinesysteem.
Kan valse lucht zijn (slangetje of pakking lek) zowel aan de inlaat als de uitlaat kant of een defecte sensor.

Mengselprobleem kan vastgesteld worden door met een algemene EOBD/OBD2 scanner de zogenaamde "Long Term Fuel Trim" uit te lezen.
Deze hoort rond de 0% te staan. Bij een grote negatieve waarde is het mengsel te rijk, bij een grote positieve waarde te arm (10% of meer).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum