Peugeot 807: motor houdt in

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi 2.0

Motor houdt in om de 700 km. Kan de klok er op gelijk zetten. Tankdopsensor is kapot. Kan dit een oorzaak zijn?

pwrff

Geplaatst door pwrff (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Het inhouden komt omdat het roetfilter op dat moment gerenegeerd wordt. Om te kunnen regenereren is een gewijzigde brandstof inspuit strategie nodig. Dit heeft tot gevolg dat de motor anders reageert.(lees minder prettig)
Wat betrefd de tankdop sensor, als die niet werkt wordt er geen vloeistof meer uit de addetieftank in de brandstoftank gespoten. Dit kan leiden tot een roetfilter wat minder lang meegaat.
Controleer of de magneetjes nog in de tankdop zitten. Anders is de sensor in de hals stuk.

pwrff (0), 13 jaar geleden

wat moet ik doen om dit inhouden te verhelpen, of is daar niets aan te doen. in het verleden heeft hij dit niet gedaan. kan het te maken hebben met het brandstoffilter??

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je het storingsgeheugen eens moet laten uitlezen bij iemand die
verstand heeft van deze peugeots en geschikte apparatuur heeft.
Ik weet niet hoe erg inhouden is maar het hoort wel een beetje bij de
auto.(tijdens regenereren) Ik zou dus niet weten waarom u er in het verleden
nooit iets van gemerkt heeft.
Als er verder geen storingen in staan dan alleen de tankdop sensor denk ik
dat er verder niet echt iets aan de hand is . Nu ik dit zo schrijf bedenk
ik me dat u de auto misschien al heeft laten uitlezen.

PT nieker

pwrff (0), 13 jaar geleden

klopt, is al uitgelezen bij een dealer. heb er last van gekregen nadat men in frankrijk de koppelingsplaten en toebehoren heeft vervangen tegen een leuk bedrag van é 1750,00. zijn ze 1,5 dag mee bezig geweest. Maar dat kan toch geen invloed hebben op het regenereren, of wel soms? en de dealer zou mij dan ook kunnen zeggen dat het er een beetje bij hoort. heb er een km of 10 last van, daarna 700 km niet. kan er ook gewoon mee doorrijden, is nog nooit afgeslagen. gewoon vervelend.. toch.

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou kunnen dat ze een vacuumslangetje niet goed terug hebben geplaatst.

pwrff (0), 13 jaar geleden

en dat geeft bij het regenereren dan een probleem, verder niet?

antoonio (0), 13 jaar geleden

als je het echt goed voelt dan is er toch echt iets niet goed en de enigste manier om er achter te komen is om een goede peugeot dealer met kennis van zaken.

pwrff (0), 13 jaar geleden

maar dat slangetje kan van invloed zijn?... als ik dat bij mijn dealer benoem sta ik niet voor l..l en vast bedankt voor de tijd en moeite die je genomen hebt om mij raad te geven.

antoonio (0), 13 jaar geleden

als er een schakeling in het systeem niet goed werkt KAN dit invloed hebben in het vrij complexe proces van het regenereren

pwrff (0), 13 jaar geleden

dank je, ik ga naar de dealer en zal vragen of wil kijken naar de vacuumslangetjes, ik laat nog van me horen.

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Het vacuum systeem op de motor zorgt er onder andere tijdens het regenereren voor dat het proces goed verloopt. Het is een vrij complex systeem en uit ervaring weet ik dat je je makkelijk kan vergissen bij het monteren van de vacuumslangetjes.
Laat de dealer dan ook gelijk ook even de actuaters van het vacuumsysteem testen met een vacuumpompje. De actuators zijn membraampjes die door het vacuum gestuurd worden om een klep of een turbo regeling aan te sturen.
Verder is het belangrijk dat het vucuum wat door de vacuumpomp geleverd wordt de juiste waarde is. (absolute druk ongeveer 0,1 a 0,2 bar) Oftewel onderdruk (-0,8 a -0,9 bar).
Maar nogmaals het inhouden bij regenereren is m.i. een produkt eigenschap dus geef er niet te veel geld aan uit ! als alle controles goed zijn zou ik het hierbij laten. En de tankdop sensor repareren zodat de levensduur van het roetfilter niet verkort wordt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.