Peugeot 308: Motor loopt niet stabiel

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Ik ben sinds kort in bezit van een peugeot 308 SW 1.6 blueHDI 88 kw. Nu merk ik tijdens het rijden dat de motor op een of andere manier niet helemaal lekker klinkt. Het is moeilijk uit te leggen, maar stationair loopt hij prima maar als je rond de 50 rijd in de derde versnelling maakt de motor een zwaarder gebrom. Alsof er lucht met kracht weggeblazen wordt. De auto geeft tot dusver geen storing aan, dit kan natuurlijk nog komen. Ik heb de auto particulier overgenomen. Ik weet het, niet altijd even slim. Ik zou graag willen weten of de expert kan inzien of hier door de vorige eigenaar ook melding van is gedaan en wat voor storingshistorie er van dit voertuig bekend is.

Mijn tweede vraag is, heeft deze auto een start stop system en wanneer treed deze in werking. Bij mij vorige auto deed het start stop systeem het bijv. Niet als de voorruit verwarming aan stond of de airco.

Ik hoor graag van jullie.

moemboetoe

Geplaatst door moemboetoe (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Instruktieboekje kun je inzien/downloaden. Daar staat vast wel iets in over je start-stop systeem.
Zie: https://www.peugeot.nl/instructieboek/

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Als u de laatste 8 cijfers van het chassisnummer hier plaatst , kan ik in de PSA garantie historie uw auto bekijken .
Tevens kan ik u dan een zeer uitgebreide documentatie ( PDF bestand ) van de werking van het STOP / START systeem via de E-mail sturen .

moemboetoe (0), 5 jaar geleden

Hoi René, bedankt dat je dit wil nakijken. Het VIN nummer is VF3LCBHZHFS106959

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beste ,

Als eerste is er door de vorige eigenaar nooit een melding gemaakt van het door u opgegeven gebrom .
Ook in de Technische Service documentatie is geen enkele melding / oplossing hierover bekend .
Controleer eens of alle aanzuigbuizen en slangen wel goed gemonteerd zijn . ( zie tekening )
Zet deze eventueel goed vast met trekbandjes.
Dit wil nog geregeld bromgeluiden veroorzaken
Ook heeft de vorige eigenaar u niet ( misschien vergeten ) vermeld dat er sinds 21-3-2018 nog een terugroepactie open staat met het mogelijk vervangen van de katalysator met bijbehorende onderdelen . ( uitlaatgedeelte kan doorroesten )
Dus zsm in verbinding stellen met de Peugeot dealer om dit ( gratis ) te laten controleren / verhelpen .
En , zoals eerder afgesproken , stuur ik u de werkingsprincipe,s van het stop / start systeem met daarbij enkele 10 tallen oorzaken wanneer dit systeem niet in werking treed.

moemboetoe (0), 5 jaar geleden

René bedankt voor alle info. Ik heb gelijk gebeld met de dealer en maandag kan ik hem brengen. Vraag ik gelijk even of ze naar het gebrom willen luisteren. Zelf ga Ik ook nog even kijken.

Ik had nog een vraag. Kan jij de onderhoudshistorie terug zien van de auto.

Mvg Joris Visser

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Zie E -mail .

moemboetoe (0), 5 jaar geleden

In eerste instantie had ik het idee dat het geluid kwam door het kuppen van de achterbanden. Helaas, na 2000 km rijden, heb ik storingen te pakken. Wat een ellende. Het begon met de storing hill holder, vervolgens kwam de storing ESP / ASR. Richtingaanwijzer rechts begon sneller te knipperen en dimlicht rechtsvoor begon ook te knipperen. Hierop kreeg ik de storing brake systeem failure, Stop de auto. Ik de auto aan de kant gezet en contact uit en aan gezet. Storingen waren heel even weg, maar vlak voor thuiskomt kwamen ze allemaal weer terug. Nu ook een vierde storing, namelijk een motorstoring. Stuurbekrachtiging viel ook en ik mistte vermogen. Auto is afgesleept naar mijn dealer. Ik moet nog horen wat er allemaal mis is, maar vrees het ergste. Jullie gaan het horen.

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beste Joris .
Wat vreest u dan als ergste ?
Als ik uw verhaal zo lees en er de PSA historie op loslaat , verdenk ik als eerste dat de dubbelwerkende remlichtschakelaar een defect vertoont .
Dus de kans is aanwezig dat het voor een paar tientjes is opgelost , mits u geen garantie meer heeft . ( U schrijft : Sinds kort in bezit )
We wachten af .

moemboetoe (0), 5 jaar geleden

Blijkbaar heb ik niet veel geluk met de auto die ik gekocht heb. Laatste keer dat ik particulier een auto koop. De dealer is er achter gekomen dat het VIN nr van het entertainment systeem niet overkomt met het VIN nummer van de auto. Het systeem is om wat voor reden dan ook overgezet. Dit levert problemen op met uitlezen, dit lukt namelijk niet op het VIN nummer van de auto. Ze zijn er nog druk mee bezig, maar schiet weer lekker op zo. Iemand een idee hoe de auto toch uitgelezen kan worden?

moemboetoe (0), 5 jaar geleden

Ik maak een nieuw item. Huidige stand van zaken past niet meer binnen deze topic.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum