Peugeot 406: motor slaat af, inhouden van de motor

Bouwjaar: 1997

Dit is mijn derde bericht over mijn probleem. In eerste instantie kreeg ik de problemen na een kilometer of 50. Dacht eerst aan de gasinjector maar kreeg het advies de lambdasonde te vervangen. Probleem werd niet opgelost. Vervolgens diagnose bij de dealer: advies stappenmotor vervangen. Na diagnose kwam het probleem al sneller: na 15 kilometer. Vanmiddag de stappenmotor laten vervangen. Nu houdt de motor al na een paar kilometer in en slaat ook af wanneer er geen gas wordt gegeven, stationair klinkt ook niet lekker (zagen). Inmiddels al 400 euro armer. Wie weet de oplossing? Oldtimer?

Berthold van Benthem

Geplaatst door Berthold van Benthem (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Berthold wat doet hij op benzine????Kijk eerst maar eens even wat hij dan doet, doet hij het dan ook moet het via uitlezen en meting gegevens eruit gaan komen.Doet hij het dan niet is het waarschijnlijk toch de gasinjector.

Berthold van Benthem (0), 20 jaar geleden

Helaas doet het probleem zich ook voor op benzine. Inmiddels ben ik me via internet aan het verdiepen in de autotechniek. Ik ben geen techneut maar ik denk dat het probleem iets te maken heeft met het gasklephuis. De gasklep positioneert zich op basis van temperatuurstijging. Het probleem bij mijn auto doet zich voor wanneer hij op temperatuur komt: rond de 80 graden. Vervanging van de lambdasonde en stappenmotor hebben er toe geleid dat het probleem zich sneller voordoet (op het moment dat de 80 graden wordt bereikt en daarvoor stond de meter al een tijdje op die temperatuur) en zich ook minder heftig manifesteert (storing duurt korter). Kan een schoonmaakbeurt van gasklephuis uitkomst bieden?

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Bertholt, is dit een 16 klepper? Smoorklep(gasklep)huis schoonmaken kan eigenlijk nooit kwaad dus lekker doen,maar of het de oplossing is?

Berthold van Benthem (0), 20 jaar geleden

t'is een 1.8 16v. Is het inspuiten van reinigingsvloeistof voldoende of moet het huis er af? Ik heb daarvoor een uitgebreide handleiding van het internet afgeplukt maar een auto is toch even wat anders dan een (brom)fiets...
Zoals ik al aangaf is het probleem nu minder ernstig, komt het probleem al vrij snel: op weg naar m'n werk na een kilometer of 13 en terug naar huis al naar 6 kilometer. Ik kan nu van te voren al aangeven bij welke hectometerpaaltje de motor begint te stotteren en wanneer ik een paar keer flink gas geef heb ik er de rest van de rit geen last meer van.

wkhoek (0) PRO, 20 jaar geleden

IS DE EBE (COMPUTER)AL EENS UITGELEZEN?? ALS DAAR GEEN STORINGEN IN ZITTEN ZOU IK BEGINNEN MET SMOORKLEP HUIS REINIGEN. OOK OMDAT DEZE MOTOREN SOMS VEEL OLIE GEBRUIKEN EN ER HIERDOOR TOCH OOK EEN BEHOORLIJKE AANSLAG KAN ONTSTAAN. SUCCES

Berthold van Benthem (0), 20 jaar geleden

Dank voor alle suggesties. Vanmorgen weer in Wageningen bij de dealer geweest (klasse garage met goede service). Ze hebben de luchdruksensor van het inlaatspruitstuk vervangen. Gisteren had ik tijdens het rijden nog doorlopend problemen. Na de ingreep in Wageningen loopt ie (tot nu toe) weer als trein!!!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.