Peugeot 406 Coupe 3 ltr V6 automaat: Tikkend geluid in de motor

Bouwjaar: 1999


Ik heb het volgende probleem met mijn Peugeot 406 Coupe 3 ltr. V6 automaat uit 1999 en een km stand van 65.000
Ik heb het afgelopen jaar af en toe, maar de laatste maanden steeds vaker een tikkend geluid in de motor als ik het gas los laat b.v. voor een stoplicht (afnemend toerental van ±2000 naar stationair), dat duurt maar even, dan ebt het geluid weer weg.
Het zelfde geluid treed soms ook op als ik de motor start nadat hij ± een halfuur heeft stil gestaan na een rit. Als je dan gas geeft raakt het geluid weer weg. Het is net of het geluid van de injectoren, of kleppen sterk toeneemt. Het geluid gaat op en neer met het toerental tot ± 2000 toeren, daarboven verdwijnt het. Als je het geluid hoort en je opent de motorkap is het geluid alweer verdwenen en hoor je soms de benzine retour klep een beetje. Ik hoop dat iemand het probleem herkend
Graag u reactie.

Groeten,
Kees

Kees6205

Geplaatst door Kees6205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

prof? hydraulische klepstoters.

Kees6205 (0), 20 jaar geleden

Wat zou de oplossing kunnen zijn? Dunnere- of dikkereolie of een reinigendetoevoeging toevoegen aan de olie? Er zit nu Valvoline Syn Power Full Synthetic SAE 5W-40 in

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Aan de olie kan het niet liggen dus. Komt de motor wel eens goed op bedrijfstemperatuur (ik bedoel de olie)? Anders moet je gewoon de hydr. stoters vervangen want de distributieriem moet dit jaar toch (5jaar).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.