Peugeot 406 HDI 2.0 Break: Startproblemen

Bouwjaar: 1999

Direkt na een grote onderhoudsbeurt start de 406 HDI slecht, startmotor moet een tijdje draaien. Helaas niet direkt gemeld want een paar dagen later gaat starten vrijwel niet meer. Dealer beweert nu dat de lagedruk pomp moet worden vervangen. Volgens mij kan het niet anders dat er iets mis gegaan is tijdens de beurt. Heeft iemand iets dergelijks mee gemaakt en/of een tip hoe dit op te lossen?

Bij voorbaat dank!

Poppo Meijer

Geplaatst door Poppo Meijer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Het enige wat gebeurt bij een grote beurt is het vervangen van wat filters dus dan zou daar al iets mis mee moeten zijn enzij de auto op 160000 km staat dan wordt de distributie vernieuwd. en zou die niet goed kunnen staan.

Poppo Meijer (0), 20 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie. Dealer heeft inderdaad gemeld dat over 10.000km de distributie vervangen moet worden (km stand is nu 151.000), maar dat is nu dus niet gebeurd. Dealer zegt dat de druk te laag is en dat dit alleen maar aan de lagedruk pomp kan liggen. M.i. zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals verstopping leiding. Geeft een verkeerde stand van de distributie dezelfde verschijnselen? Ik zal de dealer zowieso vragen of hij de distributiestand bekeken heeft. Vervanging lagedruk pomp gaat € 575,- kosten. Dus wat mij betreft wel de moeite waard om e.e.a. nog eens nader uit te zoeken.

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Lagedrukpomp komt voor en geeft inderdaad wel deze verschijnselen, verstoppingen lijkt mij moeilijk, maar het bijzondere is dat het begonnen is na de beurt.Distributie verspringt eigenlijk niet zo maar.

Poppo Meijer (0), 20 jaar geleden

Morgen neem ik contact op met de dealer, laat nog wel weten hoe e.e.a. af loopt. Nogmaals bedankt voor je reactie!

Poppo Meijer (0), 20 jaar geleden

Inmiddels is het probleem verholpen. Afgelopen dinsdag heeft de dealer de nieuwe lagedruk pomp geplaatst, aangezien ik de zaak niet vertrouwde ben ik er bij gaan staan (plaatsen van deze pomp gaat verrassend eenvoudig overigens, dat hoeft eigenlijk ook niet zo duur te zijn.....). Na plaatsing probleem niet verholpen natuurlijk. Het enige wat de monteur toen nog kon bedenken was bellen met de Peugeot importeur...!. Ik heb nog een aantal keren gezegd dat er tijdens de beurt iets niet goed gegaan moest zijn, bijvoorbeeld brandstof filter. Afijn, hier wer volstrekt niet naar geluisterd en aangezien contact met de Peugeot importeur de zaak m.i. alleen maar nog treuriger zou maken heb ik de auto meegenomen (je kreeg hem nog wel net aan de praat). Bij een merken onafhankelijk garage (beun de haas....?) heeft men geconstateerd dat het brandstof filter noet goed gemonmteerd was, waardoor er vales lucht werd aangezogen, precies wat ik al had gedacht.....!!! Ik heb nog een appeltje te schillen met de dealer. Moraal van dit verhaal, pas op met die offieciele dealers!

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

"pas op met officieele dealers" wil niet zeggen dat alle dealers zo zijn.een fout kan gemaakt worden maar ik vindt dat het er om gaat dat ze het goed oplossen

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Lees mijn verhalen ik ben n.l. werkzaam bij een "echte"dealer.
Dus er zijn ook nog wel goeie alleen (en dat is overal zo ) logisch nadenken is een schaars goed.Groeten Oldtimer.

Poppo Meijer (0), 20 jaar geleden

Helemaal mee eens dat een fout gemaakt kan worden, maar dit wil deze dealer op geen enkele manier erkennen. Hij weigerde gewoon nog eens goed te kijken naar de zaken waar tijdens de beurt aan gewerkt was, ondanks herhaaldelijke verzoeken. Verder ontbrak inderdaad volledig het logisch nadenken, en werd er alleen maar naar een laptop schermpje getuurd. Ik ben er gewoonweg razend over, het had niet veel gescheeld of ik was 575 Euro lichter zonder resultaat (en ze zullen nu ook nog wel een rekening sturen). Bovendien koste de beurt 311 Euro en dat heeft me een hoop ellende bezorgd. Dit gaat wat mij betreft echt nog wel een staartje krijgen.

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

als ie het niet toegeeft zit ie inderdaad helemaal fout

www.hadecom.nl (0), 19 jaar geleden

Wat me opvalt aan de vele posts en reacties, en helaas is het ook mijn eigen ervaring is dat het gros van de dealers kennelijk incompetent is. Dat er naar een storing gezocht moet worden kan ik me voorstellen, maar ik krijg het gevoel dat er lukraak maar wat onderdelen vervangen worden. Dat betekend dus dat een klant continue de opleiding van de monteur aan het betalen is. Kijk, als je 60 euro per uur moet betalen, dan mag je daar iets terug van verwachten. Maar het enige dat ik ooit gehoord heb is dat men de computer uitleest (en dan wel of niets iets kan vinden). Een oliefilter vervangen kan dan ook nog wel. Maar na 4 jaar loopt mijn regensensor nog niet goed, rammelt mijn airco nog, en stottert mijn motor ook nog steeds. Wat is dat toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.