Peugeot 406: Motor slaat af tijdens het rijden

Bouwjaar: 1996

Bij een Peugeot 406 slaat de motor tijdens het rijden plotseling af. Het fenomeen doet zich sinds een maand af en toe voor. Het gebeurt meestal in de 3e en 4e versnelling (soms in de 2e). Het starten van de motor nadat het is voorgekomen gaat soms gemakkelijk en soms wat moeizamer, maar uitendelijk start hij wel weer. Bij het "uitlezen" van de motor gegevens komt er niets aan het licht. De "onderdrukregelaar" is reeds vervangen maar dat geeft geen verbetering. Ik heb op het forum het één en ander gelezen over de "stappenmotor" wat doet deze precies, en zou het daaraan kunnen liggen? Alvast bedankt voor u meedenken!

Frebus

Geplaatst door Frebus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Scheelt veel wat de omstandigheden zijn waarbij het voorkomt,gebeurt het dat hij stationair of tijdens het schakelen als het ware door de knieen gaat dan zou het de stappenmotor kunnen zijn maar stopt hij er soms zo maar spontaan mee, dan kan het benzinetoevoer of ontsteking zijn.Als hij bij het uitlezen geen storingen geeft kan het ook nog de BDP sensor zijn.

Frebus (0), 18 jaar geleden

Een nieuwe Bobine is geplaatst en leek een verbetering te geven. Echter na een week rijden zonder problemen sloeg de auto weer af, en wilde niet meteen opnieuw starten. In overleg met de garage verplaatst de zoektocht naar de oplossing zich nu naar een nieuwe benzinepomp? Wellicht heeft iemand van u nog een idee?

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Een benzinepomp kun je eenvoudig testen door:
a) druk te meten
b) opbrengst te meten
Lijkt mij dat je eerst gaat meten voordat er op de gok onderdelen vervangen worden.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

En ik denk in de richting van de BDP sensor.

Frebus (0), 18 jaar geleden

Wat is een BDP sensor precies?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

De BDP sensor is de sensor waar alles mee begint, de sensor die constateerd dat de krukas draait en de positie van de krukas bepaald.Hij zit gemonteerd in het koppelingshuis onder het thermostaathuis.

Arjen625 (0), 18 jaar geleden

Beste Oldtimer Jansen,

Kun je je het topic nog herinneren waarin ik aangaf dat de Peugeot van mijn vriendin niet wilde starten.
Bij deze auto zelfde fenomeen... ook uitval.

Nu de auto (zelfs met nieuwe startmotor) niet aanslaat heeft mijn monteur me vanavond volgens mij ook een BDP sensor meegegeven. Tis een heel simpel ding, rond, met een gaatje en een draad eraan. Ik wil m graag opzoeken, zodat ik die in onze 406 kan schoonmaken (vervuiling zou mogelijk ook problemen kunnen geven) (Mail me anders even).

Frebus (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal,

De BDP sensor (bovenste dode punt) is vervangen en hij rijdt weer zoals het hoort. Na een flinke tijd aan de 'computer' te hebben gehangen kwam de fout naar boven. Hartelijk dank allemaal voor het meedenken! Succes met alle andere Problemcars!!! Groet, Frebus

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Arjan,Sorry dat het zo lang duurde maar ik was even van mijn oldtimer aan het genieten(vakantie).Kan me je probleem niet echt meer herinneren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.