Peugeot 306: Motor slaat niet aan, startblokkering, uitlezen?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Wij hebben hier een Peugeot 306 1.6i benzine van bouwjaar 1997, voorzien van een Bosch 5.2 ECU en originele startonderbreking middels transponder in de sleutels. Auto start niet, géén vonk en géén aansturing van de brandstofpomp (geen spanning op draden noodrelais) en injectoren. De toerenteller komt bij het starten ook totaal niet omhoog. Wij hebben de auto geprobeerd uit te lezen met zowel een Launch X431 als met de Bosch KTS 340. Beide uitleesapparaten komen niet in de ECU en geven aan dat de verbinding verstoord is. Wij hebben reeds de volgende zaken gedaan:

-Alle massa-aansluitingen gecontroleerd, schoongemaakt en enkele vervangen.
-BDP sensor vervangen
-Noodrelais brandstofpomp vervangen
-Beide contactsleutels geprobeerd
-Systeemrelais vervangen
-ECU vervangen
-Bedrading gecontroleerd

Wij vragen ons af of er iemand is die ons kan vertellen waarom we niet in de ECU kunnen geraken met onze uitleesapparatuur. We hopen dat iemand ons een zoekrichting kan geven, iets wat bij deze types vaker problemen geeft ofzo. Ook een electrisch schema richting ECU o.i.d. zou erg handig zijn! Bij voorbaat hartelijk dank.

globalkart

Geplaatst door globalkart (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaat het motorlampje wel branden bij kontakt aan?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Donker zilverkleur 306 break met poedels erop? Laat ik daar nu naar gekeken hebben en al weet wat het is!
Heeft na gebracht te zijn door bergingsdient gelopen, dus geen ECU en/of startblokkerings probleem.
Tis heeeeeeeeeeeeel simpel.

Nog een hint: als dit inderdaad dezelfde 306 is, heb je NIET GOED naar de massa aansluitingen gekeken!

globalkart (0) PRO, 14 jaar geleden

Motorlampje gaat branden oldford. Nee, Hans4074, het is geen zilverkleurige break en al helemaal niet met poedels! Kun je iets specifieker zijn over het door jou genoemde massa-probleem? Hints is nooit mijn favoriete spelletje geweest...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hans,

Als jij naar die wagen gekeken had, waarom had je hem dan niet gelijk gemaakt ???????

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als dit dezelfde 306 is: is bij ons door bergingsbedrijf gebracht, maar eigenaar was geen klant van ons. Eigenaar belde een half uur nadien dat hij iemand gevonden had die goedkoper was. Wagen stond bij ons in de weg en ik kan m'n nieuwsgierigheid niet bedwingen en moest toch even kijken naar de oorzaak en die was snel gevonden, dus met lopende motor de auto weg gezet en daarna snel de oplossing weer ongedaan gemaakt!...haha.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=globalkart]Motorlampje gaat branden oldford. Nee, Hans4074, het is geen zilverkleurige break en al helemaal niet met poedels! Kun je iets specifieker zijn over het door jou genoemde massa-probleem? Hints is nooit mijn favoriete spelletje geweest...[/quote]
Als je het chassisnummer even kunt plaatsen is het iets gemakkelijker zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.