Peugeot 206: Motor stijgt naar ong. 2000 toeren zonder gas te geven

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TU3JP

Allen,

het komt de laatste tijd vaker voor met name na het starten (wat ook al niet vloeiend gaat) dat de motor ineens naar de 2000 toeren stijgt zonder dat ik gas geef. Al rijdend wil dit ook geregeld voorkomen, oftewel als je gas los hebt om uit te rollen neemt de auto gewoon een loopje met je en geeft gas bij. Zwaar irritant en gevaarlijk, ik moet dan noodgedwongen de koppeling intrappen om niet ergens tegenaan te rijden. Vervolgens daalt het toerental weer naar stationair.

Het is wel opvallend dat dit vaker voorkomt na/tijdens regenachtige koude periodes en bij warme droge periodes minder. Alhoewel hij het vanochtend ook weer deed toen ik hem startte en het is de laatste dagen toch warm en droog weer geweest.

Klinkt iemand dit bekend in de oren en zo ja waar zou dit aan kunne liggen?

Alvast bedankt.

Mvg Robert

Bumper83

Geplaatst door Bumper83 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

controleer of vervang je stationaair regelmotor dat op je inlaatspruitstuk vast zit geschroefd
kan zijn dat stifje vast zit waardoor hij laat reageerd
stifje en plek waar stifje ingaat wel even goed reinigen

206 fan (0), 12 jaar geleden

hallo, ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn peugeot 206, hij is ook van 1999 en op een dag toen hij stationair stond te draaie schoot hij ook vanzelf naar de 3.000 toeren ik verschrok mij rot want dit vond ik wel heel raar, maar later bleek ook dat mijn stationaire regelmotor(stappenmotor) kapot was nadat deze was vervangen heb ik dit nietmeer aan de hand gehad. aan het penneke komen is niet zo een goed idee omdat deze dan helemaal ontregeld is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.