Peugeot 307: Motor temperatuur indicatie loopt onverwacht op

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste Peugeot vrienden,

Sinds enkele weken (sinds de vorst in Nederland) heb ik een vreemde storing; de temperatuurmeter loopt plotseling op van bedrijfstemperatuur naar oververhit; met signaal zowel op het dashboard, als akoestisch dit gebeurt in een fractie van een seconde. Zonder dat de motor daadwerkelijk oververhit is.
Ik rij dan een constante snelheid op cruise control, op het moment van de storing zet ik cruise control af vang snelheid op met het gaspedaal en dan slaat de temperatuur meter weer terug naar bedrijfstemperatuur, ook weer in een fractie van een seconde. Als ik daarna cruise control weer aanzet dan is de meter onrustig, heeft de neiging om weer helemaal naar rechts uit te slaan, maar doet dit niet, na enkele ogenblikken blijft de meter stabiele waarden aangeven (normale bedrijfstemperatuur) en heb ik de rest van de rit geen problemen, maar de volgende dag begint het spel weer opnieuw.
Wie kan mij op het juiste spoor zetten, is dit een sensor probleem? Of moet ik het ergens anders zoeken? Of heeft het met het vriesweer te maken?

bij voorbaat dank voor alle reacties
grt
Hermans Bos

bos1957

Geplaatst door bos1957 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt mij een sensor-probleem. Deze auto's rijden ook in gebieden waar het vlot -20 graden Celsius is overdag, dus kou lijkt mij niet.

bos1957 (0), 14 jaar geleden

OK ik ga met je mee, maar welke sensor en hoe deze te controleren

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Is sensor in het thermostaathuis met groene stekker.

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad. Sensor kost rond de 15 euro. Zit aan de voorkant links in het thermostaathuis inderdaad. Groene stekker, kan niet missen. Even klemmetje losklikken en naar achteren er uit trekken. Het gaat lekken dus zorgen dat je meteen de nieuwe sensor er weer indrukt. Vervolgens klemmetje weer terugdrukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.