Peugeot 206: Motor wil koud niet stationair draaien.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Deze 206 wil soms niet stationair draaien als de motor koud is. Was vandaag voor werkzaamheden binnen en even gestart om te verzetten, niets aan de hand, 5 minuten later weer starten en weer problemen. Als de motor even een paar minuten heeft gedraaid is het over. Eigenaar kende dit euvel ook, altijd bij koude motor.

Vocht kan het niet zijn want de auto heeft vannacht binnen gestaan in de werkplaats.

Ik dacht aan een probleem in de temperatuursensor(s) waardoor de ECU misschien ziet dat er al temperatuur is in het blok. Ik heb de contacten van de 2 stekkers op de tempsensors in het blok reeds gereinigd.

Iemand hier ervaring mee?

Scorpio72

Geplaatst door Scorpio72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de temp.sensor defect zou zijn, dan zal stekker reinigen niet veel helpen.
Probleem kan inderdaad duiden op een defecte temp.sensor. In de meeste gevallen zal er dan een uit te lezen storing in de ECU aanwezig zijn en anders de het verloop van temp van koud naar warm laten controleren.
Mijn ervaring bij dit type injectie en defecte temp.sensor is dat het eigenlijk niet echt veel uitmaakt met rot lopen bij zowel koude als warme motor, oftewel.....loopt dan bij warme(re) motor ook niet lekker.

Scorpio72 (0), 12 jaar geleden

Probleem niet meer voorgekomen. Had vermoedelijk verband met het vervuilde koelsysteem en de schommelende tempsensor. Auto loopt prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum