Peugeot 307 SW 2004: Motor word te warm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Sinds al een lange tijd liep mijn temperatuur meter op en neer tussen de 80 en de 100 graden. Constant op en neer nooit 1 constante temperatuur.

Hierop is mijn thermostaat vervangen en sensor nagekeken. Deze was in orde.

Nu had ik afgelopen week dat mijn auto opeens aan de kook was, temperatuur liep te ver op waardoor ik het stop teken kreeg. Het leek er op alsof er geen koelvloeistof meer op zat. Ik heb de dop heel voorzichtig los gedraaid en toen liep het vat weer vol.
Met rijwind koeling was er daarna wel gewoon mee te rijden maar na een bocht (misschien toeval misschien ook niet) liep de temperatuur weer hoger op. Op het rechte stuk ging het ook weer naar beneden.
Weer nieuwe thermostaat er op gezet, heeft niks uitgemaakt.
Wat mij opviel bij de garage is dat de koelvloeistof er uit gegooid word als de dop er af gehaald word en daarna blijft het een beetje bewegen in het vat.
Na flink gas blijven geven (boven de 2500 toeren) loopt de temperatuur weer naar beneden) bij stationair draaien loopt hij op tot 95 graden.

Ook deed de kachel het al een tijdje niet meer hij word niet heet. Tevens de airco doet het niet terwijl die niet lekt, gevuld is en de pomp gewoon aan slaat.

Ben benieuwd of jullie een idee hebben wat het zou kunnen zijn.
Ik wil best een waterpomp laten vervangen maar hoe weet ik of dit het probleem oplost? De auto is niet meer zoveel waard...

Ik kan eventueel het filmpje van die schommelende temperatuur doorsturen.

Alvast heel erg bedankt!

Miranda87

Geplaatst door Miranda87 , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

denk toch dat het controleren van de waterpomp een eerste stap is. dat de temp-sensor gecontroleerd is vindt ik ook wel ietwat vreemd, een lichte schommeling door een storing in de sensor ga je in principe niet zien. maar goed, daar raak je geen koelwater op kwijt.

    Hoe kun je een waterpomp controleren? Moet hij er dan ook af? - Miranda87, 1 maand geleden

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Koelfan werkt wel , omdat je zegt dat de airco het niet doet ?

    Ja die ging wel aan maar de garage zei al eerder een keer dat hij het misschien niet goed doet? Ze dachten dat dat het probleem ook was maar nou dacht ik dat ze zeiden dat hij wel aanspringt als hij te warm word? - Miranda87, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.