Peugeot 407 Coupé 2007: Motorolie wordt erg heet na een stukje hard rijden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: UHZ, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 150

Hallo allemaal, mijn motorolie wordt te heet als ik langer dan een kwartier harder rij dan 120. Is vooral in duitsland erg vervelend momenteel. Is het de olie koeler die gedeeltelijk verstopt is? Of is er nog iets anders aan de hand?

hielko

Geplaatst door hielko , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Hoe warm is te heet ?

    Hallo kaleido, hij gaat in het rode als ik niet op tijd vaart minder. Sensor is OK. Vroeger kon ik rustig anderhalf uur rammen op de A31. Nieuweschans - Bottrop (200 km) met een gemiddelde van 167 km/h. Olie temperatuur wijzer bleef toen stilstaan - hielko, 1 jaar geleden
    10 minuten 170 en het is tegen het rode nu. - hielko, 1 jaar geleden

hielko, 1 jaar geleden

Hallo kaleido, hij gaat in het rode als ik niet op tijd vaart minder. Sensor is OK. Vroeger kon ik rustig anderhalf uur rammen op de A31. Nieuweschans - Bottrop (200 km) met een gemiddelde van 167 km/h. Olie temperatuur wijzer bleef toen stilstaan

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Laat de motor en bak eens uitlezen.

Beste antwoord, geplaatst door hielko, 6 maanden geleden

Hallo allen, heb de oliekoeler laten vervangen en hij rijdt weer als de brandweer. Ook schakelt de bak weer veel beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 Coupé of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.