Peugeot 407 2007: Schijndood

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: RFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Hallo,

Vanmorgen weer iets geks met mijn 407. Was even voor een boodschapje naar de Action gereden en toen ik weer terug naar huis wilde: niks. dood. Geen licht, geen geluid, helemaal niks.
Ik dacht de accu, maar kon dat niet testen. Naar huis gelopen om gereedschap en een multimeter te halen. Kom ik terug, sleutel erin en daar was hij weer!. Zonder iets gedaan te hebben. Lampjes, geluid, starten. Helemaal okee.
Ik dacht nog: misschien heb ik te snel willen zijn, sleutel in contact en gelijk doordraaien naar starten, zonder eerst de electronica opstart af te wachten. Kan dat?
Toen ik thuis kwam en hem met de afstandbediening op slot wilde zetten, reageerde hij niet. Zou dat er ook iets mee te maken kunnen hebben? De accuspanning is overigens goed: 12.5V bij stilstand en 14.1V bij draaiende motor.
Heeft iemand misschien een idee of suggestie?
Alvast bedankt daarvoor!

Groeten,
Fred.

freja407

Geplaatst door freja407 , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Het zou het elektrische deel van het kontakslot kunen zijn, die geen contact maakt en dan is er geen voeding naar diverse onderdelen, zoals startmotorrelais, motorcomputer, dashboard, etc., etc.
Heb je veel sleutels of zware dingen aan je sleutelring?

    Nee, alleen een plastic sleutehanger. Ik heb meermalen geprobeerd, maar bleef steeds zo dood als een pier. Helmaal niks, geen lampje, geen geluid. Ook de sloten deden het niet. Dus alsof er helemaal geen accu in zat. Twee uur later, toen ik naar huis was gelopen en weer terug, werkte alles weer en startte hij in één keer. Is er ook een relais dat als eerste na het contactslot de electriciteitsvoorziening inschakelt? - freja407, 7 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Massa of plus verbinding slecht bv. Op accu of chassis motor .

freja407, 7 maanden geleden

De auto start weer, maar de centrale vergrendeling doet niets. Batterij van de afstandsbediening is goed. Als ik de auto handmatig open blijven de speigels ingeklapt, maar als ik het contact aan zet, wordt alles actief. De klok is alleen gerest, alsof de spanning helemaal is weggeweest. Dat is elke keer zo als het contact uit is geweest. Verder rijdt hij probleemloos.
Weet iemand wat de functie is van zekering F16 in onderstaande afbeelding; hij wordt niet beschreven in de handleiding. Vreemd genoeg kan hij ook op 2 manieren geplaatst worden.
Alvast bedankt weer.

.

Beste antwoord, geplaatst door freja407, 7 maanden geleden

Laatste probleem is opgelost. F16 is blijkbaar voor de centrale vergrendeling, die zat niet goed. Daarmee is de auto weer 'als vanouds', al blijdft het een readsel waarom hij in eerste instantie dood bleef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.