Peugeot 407 SW 2006: onbekende storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: RFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

ik heb sinds 1 week deze auto gekocht en ben zeer tevreden met deze Franse wagen. Vandaag heb ik de auto weggebracht voor een flinke poetsbeurt en bij het terugrijden klonk er plots een peiptoontje en knipperde het dashboard display. Waar normaal de grote D staat kwam opeens een pictogram van de auto en alle overige letters kleurden felrood op. Op het pictogram werd echter niet aangegeven waar of wat mis is. Dit gebeurde eerst een paar keer toen ik een rechtse bocht maakt maar opeens bleef het pictogram staan en pieptoon laat zich regelmatig horen. Ook op rechte stukken. Ik kan niks vinden in het instructieboekje. Weet hier iemand wat het kan zijn?
BvD, B1shaker

B1shaker

Geplaatst door B1shaker , lid sinds 9 maanden geleden

4 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

Heb je de auto particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je minimaal recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

B1shaker, 9 maanden geleden

Nee, auto is particulier gekocht.

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Bedoel je het pictogram waar off bij staat ?

Beste antwoord, geplaatst door B1shaker, 9 maanden geleden

Het probleem is verholpen. De melding alsof de auto een hele groot probleem heeft kwam van de achterruit; deze was niet goed gesloten. Het rare is wel dat eerder het raam ook niet goed gesloten was maar kreeg ik toen een gewone melding via middenconsole dat raam open stond zonder opvallende rode pictogrammen en geluidjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Peugeot 407 SW aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.