Peugeot 406: motortemperatuur +oplossing!

Bouwjaar: 1997

Al eerder vraag over gesteld, mijn temp staat bij stadsrit op Ca 100 graden en op snelweg 70 graden. Bij de dealer zeggen ze dat dat ok is.(omdat ze met uitlezen geen storing vinden) Volgens de vraagbaak regeld de thermostaat af op 83 graden. Dan lijkt het mij als leek toch echt niet ok. Er zit een variatie in van wel 30 graden!! Wat kan de oorzaak zijn??Het lijkt me dat als de motortemp goed geregeld wordt er een constantere temp moet zijn.(is dat zo?) Welke niet uileesbare dingen kunnen evt niet goed functioneren?Wat zou ik evt op de gok kunnen vervangen of bekijken?

jos5955

Geplaatst door jos5955 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er airco op ?

jos5955 (0), 19 jaar geleden

nee geen airco.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder het rijden hoort de temperatuur 83 graden te zijn dat is n.l. de temp. waarbij de thermostaat volledig open gaat. Als je in de file staat is er geen rijwindkoeling,de 2 koelventilators moeten dan voor de koeling gaan zorgen. De inschakeltemperatuur van de koelventilators``lage snelheid`` is 92 graden. Loopt de temperatuur dan nog op dan slaan bij 97 graden de koelventilators in met hoge snelheid. ik zou de thermostaat vervangen ond.nr. 133823 en de ring 134048. Het thermokontakt zou ik ook vervangen want volgens mij werkt alleen de hoge snelheid (97 graden). ond.nummer 126445. Je moet nog wel even controleren of dit thermokontakt er op zit want bij sommige uitvoeringen is het door een ``bitron`` geregeld.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

waar zitten die onderdelen?? heb wel de vraagbaak maar die is zeer onduidelijk.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermostaat zit op de motor in het zwarte kapje op het eind van de bovenste radiateurslang. Thermokontakt zit in de radiateur aan de achterzijde geschroeft onder de bovenste radiateurslang,anders aan de andere zijde. er zit een 3 polige stekker op.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Ga de thermostaat zaterdag vervangen . Dan laat ik weer wat horen.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

is helaas te koud buiten.. andere keer

jos5955 (0), 18 jaar geleden

nu vervangen en 3x raden!!!!!!!!!!! De motortemp staat op de snelweg nu op ca 90 graden!!!! dus de dealer krijgt van mij weer strafpunten. Dankzij dit forum heb ik het zelf kunnen repareren ca. 10 euro. Bedankt voor de hulp. Het ergste vind ik dat ze je bij de peugeot dealers (in amsterdam) gewoon afwimpelen terwijl een monteur die dagelijks in die autos rijd toch zou moeten weten dat de temp meter op ca 90 graden moet staan. anders is er gewoon iets kapot!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum