Peugeot 406: Multiriem 406 monteren; hoe?

Bouwjaar: 1996

Hoi,

Onlangs is mijn oude multiriem er tijdens zware regen en flink opspattend water afgelopen. Dus: nieuwe riem gehaald en deze wilde ik er zelf opzetten. Helaas kon ik niet meer zien hoe de orginele loop over de rollen en pully's was. Niet zoveel mogelijkheden dacht ik, dus met frisse moed begonnen. Helaas, ik krijg het niet voor elkaar. Ik heb een aantal manieren geprobeerd, met steeds de ribbels over de pully's en de gladde
kant over de rollen: het lukt niet. Er was 1 mogelijkheid die de juiste leek, maar ik kreeg de riem niet voldoende gespannen met de onderste rol.

Waarschijnlijk is het gewoon een handigheidje in combinatie met een goede beschrijving of met een plaatje van de loop.

De nieuwe riem heeft zeker weten de juiste lengte (gechecked met de oude) en de auto is voorzien van airco en stuurbekrachtiging. Het is een 406 2.1TD bj 01/96

Ik heb (nog) geen handboek en ben onzeker over de juiste loop. Misschien kan er iemand een duidelijk uitleg geven of een scan uit het handboek mailen??

Alvast bedankt!
Bas

Bas71

Geplaatst door Bas71 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (540) PRO, 18 jaar geleden

kijk ff in je mailbox

Bas71 (0), 18 jaar geleden

Beste Harry,

top! precies wat ik zocht.

Groet,
Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum