Peugeot 406: Verdamper airco lek...

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Tijdje terug een bericht geplaatst over lekke airco. Blijkt dus de verdamper te zijn, maar in de Haynes manual kan ik niks vinden over hoe ik die uitwissel. Ik heb al tips gehad van John Romijn, maar meer tips zijn welkom. Wie heeft dit klusje al eens eerder gedaan?

Gr. Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Het systeem is al leeg neem ik aan (lekkage) dus wil de verdamper vervangen en daarna systeem laten bijvullen. Of hoeft het systeem niet per definitie leeg te zijn? De aircopomp slaat i.i.g. ook al niet meer aan.

PL (0), 18 jaar geleden

Een aircopomp is erg gevoelig voor vocht, dus als het systeem niet meer op druk staat en er een open verbinding met de buitenlucht is neemt de aanwezige olie snel vocht op. Dus zorg ervoor dat je de pomp snel afsluit als je spullen aan het vervangen gaat. Vervolgens ergens vacuum laten trekken en afvullen.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Erwin als je wat tijd hebt neem een tas gereedschap en een middag vrij, dan ga je naar een autodemontagebedrijf waar toevallig zo'n peug. staat en dan ga je op je gemak eens kijken hoe het zit vaak is het daar niet zo erg als er wat stuk gaat want het gaat vaak zo de shredder in.dan kom je wat beslagen ten ijs als je bij jezelf begint. groetjes John.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

John,
Is een goede tip. Ga ik eens proberen tijd voor t maken.
PL: Ben het met je eens wat betreft gevoelig voor vocht, maar wat bedoel je met olie die vocht opneemt? Dat is toch alleen bij remvloeistof?

PL (0), 18 jaar geleden

Toen ik een lek had in mijn systeem werd door een airco-specialist aangegeven dat ook deze olie erg hygroscopisch is. Dus dat ik mijn leiding het liefst niet lang los moest laten liggen, en moest afplakken met ducttape als ie toch los lag.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Okee, bedankt voor de tips!! Ik ken nog een goede airco specialist en zal eens navragen wat de reparatie bij hem kost. Als ik alle reakties zo eens zie kan ik het uitwisselen van de verdamper zelf beter aan een specialist overlaten.
Btw: tips over het toegankelijk maken van de verdamper zijn nog steeds welkom :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum