Peugeot 206: Na injector vervangen raar geluid en motor minder kracht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hallo,

Na de eerste sneeuwperiode van deze winter een tijd niet gereden te hebben, ging mijn motor lampje knipperen. Uit laten lezen, twee storingen kwamen naar boven (bobine en of injector) garage heeft hem gereset.
Toen een paar weken doorgereden en injector reiniging erin gegooid. Opnieuw storing, weer uit laten lezen, nu kwam de storing injector naar voren, de 4e om precies te zijn. Deze is vervangen.
Toen (1 dag later) op de snelweg bleef mijn gaspedaal hangen op de bodem kwam niet meer terug omhoog) hebben ze de 'borgpin" opnieuw afgesteld (raar dat dit zomaar kan gebeuren maar ja) toen was het gaspedaal te hoog afgesteld waardoor ik tijdens het intrappen van het gas en loslaten van de koppeling meteen naar 3000 toeren schiet!
En ja hoor het lampje kwam ook weer terug. Het gaspedaal hebben ze bijgesteld maar het lampje bleef natuurlijk branden.

Toen hebben ze hem weer uitgelezen en hij gaf dezelfde storing aan, injector 4. Maar dit was een zaterdag dus moest hem maandag terug brengen.
Maandag hebben ze hem nagekeken, en de kreeg een telefoontje dat het toch een andere injector was, die hebben ze ook vervangen en ik kon hem ophalen.

Nu als ik rij schiet ik heel snel weer naar 3000 toeren als ik optrek, maar hij gaat niet zo snel meer vooruit als eerst (dus minder motor kracht), ik moet al naar de 4e versnelling bij 50 km/pu en vanaf de derde versnelling geeft mijn motor een raar brommend geluid.

De auto start wel normaal, en bij stationair hoor ik ook niks raars. Voorheen ging het motor lampje bij het starten meteen uit en nu duurt dat twee seconden langer.

Ik weet nu niet of ik spoken zie of dat het echte problemen zijn, maar kan het zijn dat een nieuwe injector een 'ander' geluid geeft en zorgt dat het vermogen terug gaat?
Ik weet niet meer zo goed hoe nu verder, heeft iemand dit ook wel eens gehad? Ik begrijp dat dit een bekend probleem is bij de Peugot 206.

Het is een Peugot 206 1.4 4 cilinders (5drs 1360cm3 55kw)

Alvast bedankt!

Lou

louhoney

Geplaatst door louhoney (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 11 jaar geleden

Waarom niet terug naar de garage waar hij gerepareerd is , en hun de klacht voorleggen ?

harry4203 (415) PRO, 11 jaar geleden

ik zou eens een goeie garage opzoeken. dit verhaal komt op mij over als prutswerk. (zeker als ze in mijn optiek ook niet weten dat injector 4 aan de distr kant zit.)

louhoney (0), 11 jaar geleden

ik wil ook terug naar de/een garage, maar ik twijfel of ik dus dezelfde ga opzoeken of een andere.
Ik wil graag een beetje snappen wat er aan de hand is om zeker van mezelf te zijn als ik daar weer sta.

Kan een andere injector voor een ander geluid in de motor zorgen of is het dan een ander probleem? en kan een nieuwe injector voor kracht afname zorgen?
Want het storings- lampje gaat niet meer knipperen als eerst dus ze zullen wel echt iets met die injector hebben gedaan....

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je het verhaal zo leest, volg dan harry z'n advies maar op, want dit klinkt inderdaad als gepruts. Normaal gesproken kan een correct gemonteerde en voor deze motor voorgeschreven, nieuwe injector niet zorgen voor een ander geluid en/of trekkracht verlies.
Ook het verhaal van de gaskabel duidt op ondeskundigheid, want om de injector te vervangen dient de gaskabel losgehaakt te worden en nadien correct weer teruggeplaatst te worden en dat is niet gebeurd. Na die tijd klooien met een borgclip en vervolgens te strak afstellen? ........dikke zucht!

louhoney (0), 11 jaar geleden

maar dan de moeilijkste vraag, hoe vind ik nu een goede garage, waar moet ik opletten want ik ben nu het vertrouwen een beetje kwijt.......!

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

En dat vraag je aan iemand die bij een dealer werkt? Haha.
Aan de andere kant....je hebt waarschijnlijk je rekening betaald en dan m.i. eigenlijk recht op garantie op de reparatie, dus terug naar betreffende "garage" lijkt in eerste instantie de meest voor de hand liggende (1ste) stap.

louhoney (0), 11 jaar geleden

@Hans tja ik weet dat het een beetje dom klinkt, maar ik vind het zo moeilijk om te weten of je goed bent geholpen.
Ik schrok ontzettend toen mijn gaspedaal ineens niet meer goed werkte, (midden op de snelweg) en als dat komt doordat ze iets nadat de injector is vervangen niet goed is vastgezet dan vind ik dat heel kwalijk.
De tweede keer dat de storing terug kwam zei ook 1 van de monteurs dat ze moesten uitzoeken wie de injector had vervangen omdat ze bij Franse auto's misschien andersom tellen en dan misschien de verkeerde hebben vervangen.
Maar toen ze het gingen bekijken kreeg ik te horen dat het toch een andere injector was, terwijl de eerste keer de computer bij het uitlezen weer injector 4 aangaf (daar stond ik naast)
Ook zeiden ze de laatste keer dat als het weer terug kwam het niet meer de injector kon zijn maar de boordcomputer stuk kon zijn en dat kon wel eens heel duur worden (niet dat dit goedkoop was)

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het kan inderdaad een beetje verwarrend zijn voor een niet peugeot garage, maar injector 4 is bij peugeot in dit geval de injector aan de zijde van de distributie, dus wat harry ook al aangaf. In bepaalde gevallen is de oorzaak van deze injectorstoring bij 206 dat er door lekkage bij het T-stukje van het ruitensproeierslangetje, ruitensproeiervloeistof drupt op deze injector en daardoor defect gaat.....of dat er daardoor ook oxidatie in de stekker op de injector ontstaat. En zo zijn er meer dingetjes die de oorzaak zou kunnen zijn die een dealer wél weet. Storing injector door een defecte boordcomputer, de zogenaamde EBE? Het kan, alhoewel ik dit voor wat betreft die injectorstoring zelden heb meegemaakt, maar dan eerst de andere oorzaken uitsluiten, en of deze garage dan kan????

louhoney (0), 11 jaar geleden

maar dan de laatste stomme vraag voor ik een Peugeot dealer ga opzoeken, ik heb inderdaad bij deze garage al geld uit gegeven dus je zou verwachten dat ze daar een soort van garantie op geven.
Maar kunnen deze 'dingen' die ik nu voel en hoor aan de injector liggen of gaat deze garage mij vertellen dat dit weer een ander probleem is....? (want het storings lampje knippert niet meer)

louhoney (0), 11 jaar geleden

sorry zie dat Hans hier al een antwoord op heeft gegeven...!
Ik ga een afspraak maken.... en zal de uitkomst posten! Bedankt voor de reacties!

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

En dat is een vraag waar vanachter de PC moeilijk antwoord op gegeven kan worden, simpelweg omdat er vanachter de PC niet beoordeeld kan worden wat jij voelt en hoort. Dat het anders is als anders (geluid en minder trekkracht) is uit je verhaal wel duidelijk. Misschien is het heel simpel en zijn ze bijv. vergeten een luchtfilterslang o.i.d. vast te zetten wat het geluid betreft, en wellicht heeft het een andere oorzaak? Misschien is er een vakkundig iemand bij je in de buurt die eens eventje naar het motortje zou kunnen luisteren en/of even een proefritje maken of wellicht een dealer met een beetje service?

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=louhoney]sorry zie dat Hans hier al een antwoord op heeft gegeven...![/quote]
Ohw? ;-) Succes.

louhoney (0), 11 jaar geleden

@Hans :'Normaal gesproken kan een correct gemonteerde en voor deze motor voorgeschreven, nieuwe injector niet zorgen voor een ander geluid en/of trekkracht verlies.'

dat is duidelijk, ik woon in Amsterdam, heb twee Peugeot punten gevonden dus ga ze morgen bellen en kijken bij wie ik het eerste terecht kan...!

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Aha, dat bedoel je. Ja, dat klopt, maar ik kan vanachter de PC niet beoordelen of de injector (en alles daarom heen) correct gemonteerd is, of het een voorgeschreven injector is (het juiste type) , en of het een nieuwe injector is.

louhoney (0), 11 jaar geleden

duidelijk! Het voelt op dit moment alsof een second opinion (bij een Peugeot specialist) geen kwaad kan, aangezien er in mijn omgeving geen auto kenners zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.