Peugeot 206: niet aanslaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

wij hebben het volgende probleem met een 206 cc 1.6-16v nfu me7.4.4 de motor wil niet aanslaan voedingen op dubbelrelais wordt niet aangestuurd.geen storingen in de ecu en bsi.geen draadbreuk achter het motor blok. Als je start heb je soms even spanning op aansluiting 4,5,6 (is voor de verstuivers bobine en bm 34)maar valt dan weg.Ik heb div massapunten en stekkers gecontroleerd maar niets kunnen vinden. Wat ook vreemd is als ik in de ecu (ebe motor) gaat en naar elektrische voedingen gaat zie je vraagtekens bij:blokkering van de elek.eenheid en ook bij:status van de programmering gecodeerde startbeveiliging en bij:problemen ondekt bij het versturen van de ontgrendelingscode. ook in het startbeveiliging systeem kan ik geen defecten vinden. het volgende is al verwisseld?vervangen:ebe, dubbelrelais,transpondermoduul,contactslot. div massapunten al geconroleerd van bsi.ebe. en ook de bekabeling doorgemeten van relais/ebe en ebe/bsi en bsi/startblokkeersysteem. ik zie wat over het hoofd maar wat? wie kan me helpen?

razer

Geplaatst door razer (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (460) PRO, 13 jaar geleden

het zal hoogstwaarschijnlijk wel een overbodige opmerking zijn, maar de eerste stap, de sleutel, zie ik er nog niet bij staan.

razer (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo harry, Ik heb ook de reservesleutel geprobeerd, geeft het zelfde probleem nl de bsi geeft aan dat de ebe is ontgrendeld maar in de ebe staat nog steeds de vraagtekens. bedankt voor het meedenken

harry4203 (460) PRO, 13 jaar geleden

staan die vraagtekens er met de oude ebe ook? staat er ook nergens een can storing in?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt vast en zeker gekozen voor 206 MUX uitvoering. Probeer het eens op "gewone" 206!

Heb je een initaliserings procedure tussen BSI en nwe EBE uitgevoerd?

razer (0) PRO, 13 jaar geleden

er staat geen can storing in en ook in de oude ebe staat de vraagtekens. met uitlezen de gewone 206 gekozen(zit geen com2000 in)

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=razer]met uitlezen de gewone 206 gekozen(zit geen com2000 in)[/quote]
Oke. Had laatst namelijk een 206 die het ook niet meer deed en vraagtekens in de motor EBE achter meting gegevens. Er was gewoon contact met diagnose apparaat, behalve uitlezen lukte niet. Hier bleek een los contactje in de EBE de oorzaak. (schudden met de EBE en motor liep weer, nogmaals schudden en motor sloeg weer af)
Na monteren van nieuwe EBE kreeg ik deze niet getelecodeerd, motor liep wel weer, maar met brandend diagnoselampje en permanente storing telecoderen.
Deze 206 had al com 2000, 1 van de eersten, dacht bouwj.'01 of '02 dus gekozen voor MUX, maar dat was de fout! Met com hoeft dus niet persé MUX te zijn! In het menu terug naar gewone 206 en kon toen wel telecoderen. Vandaar m'n reactie.

razer (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo allemaal, de 206 loopt weer. de vraagtekens in de ebe hoort zo.staan ook bij andere auto's. oorzaak was toch een draadbreuk tussen bsi/ebe precies op een laspunt. allemaal bedankt voor het meedenken!!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.