Peugeot 405: niet stationair lopen 405 sr.

Bouwjaar: 1988

ik heb hier een 405 met carburateur. Hij liep niet goed dus ik heb de bougies vervangen. Toen was het goed, ook stationair. Maar een dag later loopt hij niet stationair. Hij rijdt wel goed verder, loopt wel op 4 cilinders. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

jelle83

Geplaatst door jelle83 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (460) PRO, 19 jaar geleden

daar zit toch nog een ouderwetse electrische afsluiter in de carb. kijk eens of daar spanning op staat(bij contact). of hij zit verstopt.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Er waren met een bepaald type van de carburteurs van de 405 problemen, als het schoonmaken niet helpt moet je de carburateur vervangen voor een carburateur van een later type (volgens mij 1989) wacht nog wel even meer reakties af ik weet het nl niet helemaal precies meer.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Jelle,

Wat voor type is het? Een 1.4, 1.6 of een 1.9? Als het een 1.9 is heb je 2 mogelijkheden. Een Solex carburateur (XU9 D2C) of een XU9 D2D met een Weber registercarburateur. Heb je de pech een auto met de Weber carburateur te hebben dan wordt het knokken om het probleem op te lossen. Zoek even uit wat voor brandstof systeem erin zit. Is het een Weber dan heb ik nog wat tips voor je. Zo niet dan verder zoeken.

gr.

Cees

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Jelle,

Excuus! solex =D2D en Weber = D2C Deze code is te vinden op het typeplaatje wat zit op de slotplaat van de motorkap.

gr.

Cees

jelle83 (0), 19 jaar geleden

het is een 1.6, solex carb.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij zit hier de stationaire sproeier van bovenaf erin geschroeft en liepen die er nog wel eens uit.

daan1876 (0), 19 jaar geleden

hou op met die 405 SR heb dezelfde gehad niks anders als ellende met die solex carb,met starten was het een en al ellende het klepje gaat namelijk niet goed open,die heb ik direkt weggesloopt
tevens was het warm starten probleem ook verdwenen,ook sloeg de auto met dit winterweer zomaar af lag aan de choke hij verzoop gewoon,heb de choke ook weggesloopt toen 2 jaar geen problemen meer gehad,daarna weggedaan.Moet je de carb laten afstellen kost je een godsvermogen.Op de sloop heb ik een keer een andere gehaald voor 40 piek toendertijd.Wat wel hielp is de boel doorblazen dus sproeiers etc en af en toe een carbreiniger door de benzine gooien.
Over die stationaire sproeier dat klopt die geraken na een tijdje los

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan ook het choke gedeelte er af halen en deze vervangen voor een handchoke !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum