Peugeot 1007 2005: Niet uit de ecomode te krijgen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Ik plaats dit probleem alsmede de oplossing omdat wij (mijn monteur en ik) op dit forum geen antwoord vonden voor dit probleem. We hopen er anderen mee te helpen. Mijn 1007, met automaat 2-tronic, wilde niet meer starten in de ecomode. Van alles geprobeerd, nieuwe accu etcetera. Vanwege de ecomode was de auto niet uit te lezen. Bij meting ging er geen signaal naar de startmotor. Daarom de auto gestart door van buiten de auto spanning op de startmotor te zetten. Toen was hij uit de ecomode en konde auto uitgelezen worden. Belangrijk om te weten is, dat bij een 2-tronic je bij het starten je het rempedaal ingedrukt moet houden. De computer gaf een kapotte remsensor aan waardoor de auto niet ‘zag’ dat het rempedaal werd ingedrukt en hij niet wilde starten en ook niet uit de ecomode kwam. De remedie was uiteindelijk een nieuwe remsensor.

Tom de Korte

Geplaatst door Tom de Korte , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Er staat op het forum wel uitleg over de ecomode, maar dat terzijde. de eco-modus wordt ingeschakeld als de auto langer dan een bepaalde tijd op contact staat, of wanneer het contact wordt aangezet zonder de motor te starten. dit om de accu te sparen. Ook is de auto met een originele tester en gelijkwaardige universele testers gewoon uit te lezen in de eco-mode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 1007 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.