Peugeot Boxer: Nieuwe nokkenas past niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 8v

Het gaat om Peugeot Boxer 330MH 2.0 CNG uit 2006 (model 2002-2006) Er zit een 2.0 8v motor met 71KW vermogen. 2 weken geleden ging hij stotteren, ploppen en wilde niet harder dan 80-90 km/uur. Overschakelen van benzine naar gas of andersom veranderde niks. Heb hem gelijk meegenomen naar de plaatselijke garage.
De monteur vertelde na 1 dag zoeken dat de nokkenas versleten is en vervangen moet worden.
Met de motorcode XU10j2u RFL een nieuwe nokkenas besteld. Maar deze past daar niet op. Hij is 6 mm langer dan de huidige en is mechanisch wat we niet moeten hebben vertelde mijn monteur. Gebeld met de dealer maar er is maar 1 soort beschikbaar voor deze motor. We weten dus niet wat we nu moeten doen. Ook gezocht naar een tweede hands cilinderkop maar kon niet vinden. Boxer op LPG bestaat ook bijna niet in Nederland. De zelfde motor is toentertijd ook geplaats in 405 en 306 liet ik mij vertellen.
We zitten er aan te denken om een andere motorblok in te zetten. Ik zou dan graag willen als dat mogelijk is en past een 2.0 16v aan te schaffen.
Trouwens de Boxer heeft maar 132.000 km gelopen en is nagecheckt bij NAP.

Wat zouden jullie mij adviseren. Is een andere nokkenas van een andere merk die hierin past en/of welke benzine motor past in Boxer, wat doen wij niet goed ?

Ik lees graag de reacties

Honda CBR1000

Geplaatst door Honda CBR1000 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Is de `oude` nokkenas uitgebouwd. Zo ja, neem die mee naar dealer.

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat is het chassis nr van de auto? En wat is het artikel nr van de ontvangen nokkenas? Zeker weten dat de motorcode correct is?

harry4203 (400) PRO, 8 jaar geleden

er zijn 2 soorten nokkenasen voor deze motor, jij moet waarschijnlijk de 0801p4 hebben, en deze is helaas niet meer te koop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.