Peugeot 406: Olie

Bouwjaar: 2000

Mijne Heren,

Ik heb 8000 km geleden nieuwe volsynthetische olie in mijn 406 laten doen 5W40. Km. stand thans 85.000.
Ik rijd op LPG en was altijd gewend dat de olie relatief schoon bleef (geel).
Nu echter met een LPI installatie vind ik dat de olie al behoorlijk zwart is. Om met deze olie 30.000km rond te rijden lijkt me wat veel.

Mijn vraag is of de LPI installatie debet is aan de toch veel zwartere olie, of dat het ligt aan de grotere reinigende werking van deze synthetische olie?

benieuwd naar uw reaktie!

gr,

Cees

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Welk merk en type olie was er eerst in?
Mij lijkt dat de vorige olie geen goede reinigende werking had.
Bij de volgende verversing zal uw olie waarschijnlijk ook zuiverder blijven daar LPG weinig vaste stoffen afgeeft bij verbranding en hetgene nu loskomt wordt bij verversen grotendeels afgevoerd.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Arie,

Dat weet ik gewoon niet. Vandaar dat ik olie heb laten verversen op de rare kilometerstand van 76.000. Het onderhoudsschema van peugeot geeft aan dat de olie bij 60.000 km vervangen zou moeten zijn. Maar ook deze olie vond ik nogal zwart, gezien mijn ervaring met LPG. Nu na verversing ook deze olie snel zwart wordt, en ik het gevoel heb dat bij koude start het benzinebedrijf te vet is, denk ik dat ik het probleem daar moet zoeken. Zal toch maar eens bij een peugeotdealer langs gaan om e.e.a. te laten controleren. Niet van harte omdat de enige peugeotdealer in Den Haag een matige indruk op mij heeft achtergelaten in de contacten die ik met hen tot nu toe heb gehad.

gr.

Cees

205GTiGriffe (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien dat de olie koud is vervangen en er een gedeelte is achtergebleven in het carter, wat zich vermengt met de nieuwe olie en daardoor wat sneller zwart is geworden.

Hans4040 (320) PRO, 19 jaar geleden

Je moet de olie van een diesel eens zien , die is na 5 minuten al zwart.

Hans.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Cees,ik rijdt zelf ook een 406 xu7jp4 op gas met lpi installatie.(250000 km) Olie wordt bij mij absoluut niet zwart, ondanks het feit dat er voornamelijk ook korte afstanden met de auto gereden wordt. Bij mij zit er gewoon 10w40 half synt. in.
Mijn auto schakeld wel snel over op gas bij koude motor,misschien zit em daar de kneep bij jou auto.
Bij een andere motor typen ,bijv. ew7j4 kan de de overlooptijd anders zijn. De ew motoren van PSA voldoen aan strengere emissie eisen,dat betekend dat de katalysator zo snel mogelijk opgewarmt moet worden om zo snel mogelijk aan de emissie normen te kunnen voldoen. En hoe warm je de katalysator op? Juist ja door zoveel mogelijk brandstof in de motor te gooien na de koude start. Vandaar dat jij opmerkt dat het benzinebedrijf vet is . Dit zou normaal kunnen zijn,je olie kan er ook sneller van vervuilen. De overlooptijd wordt bij vialle dacht ik bepaald door de koelvloeistoftemperatuur en het lamda signaal. Maar dat is mischien een vraag voor hakeem de dream ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.