Peugeot 106: olie meeter gaat na starten helemaalonder in liggen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

van 106xsi
als ik contakt aanzet gaat olie them meeter om hoog.als ik hem start.zakt
hij naar onderen.help.ookbrand zwakjes een lampje met versnelings bak tekening.sensor zit op de
bak.als ik dielos trek gaat lampje uit.help.

richard72

Geplaatst door richard72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je em op contact zet, doet de oliemeter dienst als een nivo meter. Als de motor loopt gaat de functie van de meter over naar (olie) temperatuurmeter, m.a.w. als de olie koud is na het starten van de motor, zal de meter onderin blijven staan en zal na verloop van rijden iets op moeten lopen.

Je 2de vraag is te vaag voor de vroege ochtend.

richard72 (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Als je em op contact zet, doet de oliemeter dienst als een nivo meter. Als de motor loopt gaat de functie van de meter over naar (olie) temperatuurmeter, m.a.w. als de olie koud is na het starten van de motor, zal de meter onderin blijven staan en zal na verloop van rijden iets op moeten lopen. hoi

Je 2de vraag is te vaag voor de vroege ochtend.[/quote]
hoi hartelijo bedankt.
mijn 2de vraag ging over het lampje oranje wat blijk baar de motor storing weer geeft..antal kniperen is bebaalde fout.heb ik op data base gevonden.oli th meeter gaat echter niet omhoog .niks?ja voor hetstarten.
maarheb nu nieuwe dynamo geplaatst.en hij geeft geen storing meer rijd super.alleen de oliethemp geet niet aan.welke sensor is dat.zit die vlak bij oli filter.?

richard72 (0), 13 jaar geleden

hoiiii hehe
ik heb er een nieuwe dinamo op gezet en echt alle storingen waaren gelijk weg ,behalven dat met olie meeter maar dat hoort zo heb ik hier geleert dank u allen echt super website

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.