Peugeot 206: Olielekkage onder de motor na trekken pechauto

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Hallo! Ik ben nieuw hier en ik zit met een probleem met mijn Peugeot 206 1.6 XT uit het jaar 2000. Gisterenavond heb ik een vriend geholpen die met pech langs de kant stond. Er was geen mogelijkheid meer voor hem om verder te rijden dus heb ik hem naar de garage getrokken. Nu ben ik bang dat ik mijn trouwe vierbander te hard heb laten werken. Tijdens het slepen waren er totaal geen problemen en hoorde ik geen rare geluiden. Vanochtend zag ik tot mijn schik dat er olie lekte onder het motorblok, ikzelf denk dat dit van de carterpan komt maar ik heb niet de grootste kennis van auto's dus ben ik benieuwd of jullie weten wat de oorzaak is van de lekkage en wat de verwachte reparatie kan zijn. Alvast bedankt!
[url=https://s28.postimg.org/5xv95sz0t/201701...][img]https://s28.postimg.org/s9t1z6y4p/201701...[/img][/url]

Peugeot206bestuurder

Geplaatst door Peugeot206bestuurder (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Zo het lijkt vanaf hierachter een p.c.
Verdenking krukas keering, aangezien het lijkt daar te beginnen vanaf de kap distributie.
maar 100% zekerheid moet je de boel loshalen,

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Dat kan niet komen omdat je een andere auto gesleept hebt...lijk wel of er twee boutjes aan de voorkant los zitten..laat dat eens controleren (alle boutjes) en kijk meteen of het niet hoger wegkomt...

Peugeot206bestuurder (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reacties!
Morgenochtend ga ik naar de garage en laat ik ernaar kijken. Ik hoop dat het meevalt en laat de afloop weten!

Peugeot206bestuurder (0), 7 jaar geleden

Vanochtend ben ik naar de garage geweest en de monteur heeft even snel gekeken. Hij denkt dat de pakking van de carterpan het probleem is. Morgenochtend kan ik mijn auto brengen en gaat hij er goed naar kijken dus het is nog even afwachten.

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Nou de monteur met de juiste oplossing gekomen?
hoor de afloop graag.
gr jw

Peugeot206bestuurder (0), 7 jaar geleden

Ja het probleem is hoogstwaarschijnlijk de krukaskeerring. De monteur heeft gekeken en verdacht ook de krukaskeerring maar helemaal zeker is het nog niet. De lekkage komt van achter de motor vandaan en om een goede beoordeling te geven moet de gehele distributieset uit elkaar gehaald worden. De monteur zei ook dat de kans bestaat dat het de koppakking is maar de kans is klein. Zoals gezegd moet er voor een goede beoordeling dus het een en ander uit elkaar gehaald worden.

Betreft het de krukaskeerring dan zit ik met een reparatie van rond de 500 euro en mocht het helemaal slecht uitvallen en het betreft de koppakking dan ben ik rond de 1100 euro lichter. De lekkage is op zich niet heel groot, de monteur zei dat het ook een optie is om ermee verder te rijden maar dan moet ik het oliepeil periodiek nakijken en zo nodig bijvullen.

Ik ben nu dus erg aan het nadenken of ik het laat repareren want de reparatie kost al de helft van de waarde van mijn auto. Ook zit de koppeling er aan te komen dus het wordt zo een dure wagen.

harry4203 (450) PRO, 7 jaar geleden

500euro voor een voorste krukaskeering? zou ff hier en daar eens informeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum