Peugeot 806: Oliepeil handgeschakelde versnellingsbak

Bouwjaar: 1995

Kan iemand mij vertellen hoe ik de olie op het juiste peil krijg?. Is het zinvol de keerring van de aandrijfas te vervangen na het uit- en weer inbouwen van de as?.

v.g.

Jan

Audifreak763

Geplaatst door Audifreak763 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Jan, het zeker zinvol om de keering van de aandrijfas te vervangen,altijd doen ! De olie kan je het beste volledig aftappen met de plug onder aan het difirentieel. Er gaat dacht ik 1,85 liter olie in. de vul/niveauplug zit aan de zijkant bij het linkse voorwiel (dop 19mm). Als het er een beetje uitloopt staat hij op peil . Let op dat de auto dan horizontaal staat !
Hij schakelt weer het lekkerst als je er de voorgeschreven 75w80 gearolie indoet. Succes, groeten Toni

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het verwisselen van de aandrijfas is gelukt. De simmerring heb ik niet vervangen omdat ik bij de Peugeot-concessionair de verkeerde heb meegekregen. Die van mij had een buitendiameter van 50 mm, de geleverde ring was 47 mm. Volgens de magazijnman zou een ring van 50 mm alleen bij de nieuwere HDI's voor kunnen komen. De onderdelencatalogus is niet bepaald perfect bij dit merk. Wel vrees ik dat nu een reactie van Oldtimer krijg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.