Peugeot 106: onbalans in stuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,
Ik heb een peugeot 106 met 205/15 inch Rial velgen waar 195/15/45 michelin banden omheen liggen. Op de achteras zijn wheelspacers aangebracht om het passend te maken. Alles heb ik zo gekocht. Toen ik de auto kocht, had ik geen last van onbalans, maar sinds de wielen één keer gedemonteerd zijn geweest, is het alleen maar gezeur met trillen in het stuur. Velgen zijn inmiddels ongeveer vijf keer uitgebalanceerd, ook onder druk, auto is uitgelijnd, aandrijfassen zijn vervangen, enz. Nu is het tijd goed gegaan, maar sinds ik vorige week mijn remblokken heb gedaan, is het weer gezeur. Heeft iemand een idee wat dit probleem kan zijn? Is het mogelijk dat door deze abnormale maten, de krachten op het stuur te groot worden?

erik1989

Geplaatst door erik1989 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ham (0) PRO, 15 jaar geleden

zijn de centreerringen wel aanwezig of passen ze strak om de naven heen?

erik1989 (0) PRO, 15 jaar geleden

Passen met een speling van 3/10 strak om de naaf heen. Banden zijn trouwens ook vervangen half jaar terug. Zit te denken aan nieuwe velgen, maar wil dan zeker weten of het nergens anders in kan zitten. Feit is dat auto goed is geweest. Ene keer is het trillen ook erger dan de andere keer. Heel vreemd.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

is hij al eens gebalanceerd AAN de auto,


rij anders eens naar een goede banden boer. zij kunnen soms dingen

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

is er geen vuil tussen de remschijf en naaf gekomen dan krijg je ok trillingen/schudden. beweegt het rempedaal ok als je de rem wat vast houdt?
Naafvlak ook schoongemaakt zodat er geen oxidatie aan binnenkant waarmee hij op de naaf geschroeft zit

erik1989 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is nog niet gebalanceerd aan de auto. Kan ook eens proberen, maar bijna niemand doet dat meer. Heb bij verschillende garages gevraagd. Ben bij vier verschillende bedrijven geweest voor uitbalanceren. Trillen werd wel minder, of veranderde niks, maar is nooit helemaal weg geweest. Naven zijn brandschoon, heb ik ook al schoon gemaakt, Geen trilling met remmen, schijven zijn recht wat dat betreft. Alleen wat bedoel je met vuil tussen remschijf en naaf? Is wel beetje roestig daar, maar geen vuil.

205GTiGriffe (0) PRO, 15 jaar geleden

Is er niet wat anders aan de hand, fuseekogel of draagarmrubber?

erik1989 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is net APK gekeurd, maar zegt ook niet alles natuurlijk. Zal dat inderdaad eens goed controleren. Misschien achterbanden nog eens goed laten balanceren? Heb al eens laten doen, maar misschien nog eens goed naar laten kijken. Weet niet in hoeverre je dat in je stuur terug kunt voelen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum