Peugeot 106: stationair slecht lopen in stadsverkeer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: TU9

hallo,

al een tijdje loopt mijn 106 als deze goed warm is ( na rit snelweg) stationair beroerd, met name in stadverkeer heel vervelend. Bij gewoon doorrijden op redelijke toeren geen problemen. Sta ik echter te wachten voor een stoplicht dan gaat hij na een seconde of 5-10 beroerd lopen, geef ik even flink gas loopt hij weer even normaal , dan weer onregelmatig.
Bij koude moter doet het probleem zich ook niet voor. Brandstofverbruik lijkt normaal.
Bougies, luchtfilter en brandstoffilter zijn recentelijk vervangen.
Waar verder te zoeken ? Bobine, bougiekabels ,Stappenmotor , lambda sonde wellicht en kan ik deze zelf beoordelen op goede werking?
heeft mijn auto trouwens ook een vliegwielsensor en waar zit die dan precies?

Alvast bedankt,

veldhuizen

Geplaatst door veldhuizen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt wel of de lambdasonde niet lekker functioneerd

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

kan zijn dat de stationair-regeling niet meer geactiveerd wordt (valse lucht of defecte gasklep- of mapsensor), kan gewoon de stappenmotor van de stationair-regeling zijn die zwaar loopt op een bepaald punt. koud gaat die nl een andere stand aannemen dan bij een warme motor...

veldhuizen (0), 15 jaar geleden

Heren bedankt,

ik zal zodra ik gelegenheid heb iig proberen de stappenmotor te demonteren en reinigen. Gewoon met wasbenzine of beter met remmen of carburateur reiniger, of kan WD40 ook gebruikt worden?

Lambdasonde zit toch op uitlaatspruitstuk?
Kan ik op een of andere manier die lambdasonde meten of testen op gebreken? Zomaar een nieuwe plaatsen zonder zeker te zijn kost nogal wat dacht ik.

Mapsensor bevind zich in gasklephuis toch? Hoe kun je deze beoordelen op gebreken?

Of toch maar uit laten lezen, alhoewel ik wel veel verhalen lees dat er met uitlezen ook vaak niets bijzonders uitkomt ondanks klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.