Peugeot 406: onderhoudsindicator

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Binnenkort is mijn 406 toe aan een onderhoudsbeurt (180.000 km) die ik graag zelf wil uitvoeren.
Is er een mogelijkheid om de onderhoudsindicator zelf te resetten/op nul te zetten en zo ja, wat heb je daar voor nodig ? Zijn er nog andere tips/adviezen om rekening mee te houden?
Alvast bedankt voor de reacties.

Johan.

Johan406

Geplaatst door Johan406 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Voor het resetten van de onderhoudsindicator heb je heel specifiek gereedschap nodig, te weten: de sleutel van de auto. De procedure staat in het instructieboekje en gaat als volgt.

Druk de knop voor het resetten van de dagteller in. Zet vervolgens het contact aan (terwijl je de knop ingedrukt hebt). Dan zie je een tellertje verschijnen die van 10 naar 0 gaat aftellen. Bij 0 ontploft je auto niet, maar is de indicator gereset.

Iets waar ik altijd aan moet denken (en altijd weer vergeet) is dat ik moet zorgen dat ik een nieuwe pakkingsring heb voor de aftapplug van het oliecarter. Gelukkig heeft de garage eigenaar waar ik mijn auto op de brug zet om de olie te wisselen er altijd wel één. Controleer ook meteen alle stofhoezen op slijtage.

Johan406 (0), 15 jaar geleden

Richard bedankt!
Beetje suf van me, staat inderdaad keurig netjes beschreven.

Johan

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.