Peugeot 406: onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2001

Mijn 406 1.8 16V SR break loop stationair licht onregelmatig waarbij een lichte trilling te voelen is als het toerental op zijn laagst is. Het is alleen als de motor warm is. In het begin heb ik vergelijkbare problemen gehad bij warm weer, dan sloeg ie heel af en toe zelfs af. De gareg heeft toen een software update gedaan en de stappenmotor vervangen. Verder valt mij op dat de motor heel af en toe een fractie van een seconde inhoudt voor dat ie goed op toeren komt. Wie weet of genoemde 'problemen' iets zijn waar wat aan gedaan moet worden of dat dit normaal is.

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou me daar voorlopig geen zorgen om maken.

pha (0), 18 jaar geleden

Ben er toch niet helemaal gerust op. Lijkt steeds vaker voor te komen. Iedere keer bij optrekken vanuit lage toerentallen (met name 2e versnelling. Het is dan net alsof je hem even over een dood punt moet trappen....

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.