Peugeot 306: onregelmatige stationair

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste, al vanaf het voorjaar zit ik met het volgende probleem. Steeds vaker loopt het toerental van mijn auto spontaan op waarbij soms tot 3000 toeren. Als ik dan in de 5e versnelling (spelen met koppeling) het toerental naar beneden breng tot 800 toeren blijft hij meestal dan hier weer op staan. na enkele minuten begint deze dan weer te schommelen en schiet het toerental weer naar boven. Wat mij de laatste tijd is opgevallen is dat wanneer de motor koud is hij het goed doet. Wanneer in een stukje heb gereden (ongeveer 10 min. ) en deze na 2 uur wil gaan gebruiken, doet hij het gelijk weer met schommelen van het toerental.
Weet niet meer wat ik er aan moet doen. Is inmiddels ook al 3 keer in de garage geweest voor controle.
Heb ook al het volgende laten vervangen: Stappenmotor, bougies, bobine, en gaskleppenhuis.
Nu menen ze dat het toch aan de inmmitatie bobine ligt, zou dit kunnen? Volgens de gagare geeft het een storing aan van de bobine.

Sueno

Geplaatst door Sueno (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

Is de auto al uitgelezen?
Ik zou ook alle contacten van sensoren die er mee te maken kunnen hebben controleren.

Sueno (0), 12 jaar geleden

Hebben hem al vaker uitgelezen. Gaf aan dat er een fout in de bobine zat, zodoende deze vervangen maar zoals je begrijpt, zonder resultaat.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.