Peugeot 308: onregelmatigheden navigatiesysteem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel

Beste,

Een ander probleemke met mijn 308 (naast inhouden motor uit andere topic) speelt zich af op mijn navigatiesysteem ...

Het belangrijkste probleem dat ik heb, is met de verkeersinformatie binnen de navigatie in mijn Peugeot 308 op een Connect Nav 3D (ng4).

Wanneer er verkeersinformatie toekomt en die is toepasbaar op de weg die ik heb ingesteld, dan krijg ik daar wel een melding van en dan zie ik dat ook aan het icoontje van TMC in mijn navigatievenster, maar ik zie geen verdere informatie. Normaal heb je 3 keuzes na de melding zodat je de navigatie kan voortzetten, de omleiding kan kiezen of extra informatie kan zien. Nu, bij mij krijg ik dus geen extra informatie te zien.

Waarom is dat belangrijk?
Je wil niet altijd een omleiding volgen. Enkel als er bijvoorbeeld file is, wil je een omleiding. Bij gewone wegenwerken en versmalling van de baan is dat nu niet meteen een ramp om toch gewoon de weg te volgen.

Een selectie van omrijden of niet op basis van die extra informatie is dus niet mogelijk. Wat ik dan doe is navigatie afbreken, onder de knop traffic kijken wat de verkeersberichten zijn, en daarna navigatie terug opstarten. Als de verkeersinformatie dan terug in beeld komt, neem ik al dan niet de omleiding. Maar dit is dus erg omslachtig!

Zie foto's met bijschrift voor meer info: https://picasaweb.google.com/10500766766...

Naast dit, voor mij belangrijkste probleem, zijn er nog een aantal.
Zie volgend document voor een beschrijving van alles: http://dl.dropbox.com/u/3257332/Peugeot_...
Zie ook volgend filmpje met de voorstelling van probleem 2 in het document: http://www.youtube.com/watch?v=u_xXfnwed...

### Komen 1 of meerdere problemen nog bij anderen voor bij dit systeem? ###

Peugeot wil er verder niets aan doen aangezien de leverancier van het navigatiesysteem geen update wil doen van de software en wil het omzeilen door mij een waardebon toe te sturen. De reden is dat ik blijkbaar de eerste en enigste zou zijn die deze problemen opmerkt en voor 1 iemand willen ze geen oplossing bieden! Echter, ik zou het erg op prijs stellen, moest er wel een oplossing uitgewerkt kunnen worden.

Op de RT4 in de Peugeot 207 waarmee ik vroeger reed, lukte die integratie van verkeersinformatie in het navigatiegedeelte wel!

Mijn excuses voor de lange mail ...

Mvg,
Olivier

PS:
Volgende gegevens vind ik terug onder de knop 'Setup':
Unitverwijzing: 4
Unitsoftwareversie: ng4_D_R20bis_R20.25
Schermverwijzing: 0
Schermsoftwareversie: SW4.0
Kaartversies: Europe 2008/2009 Edition 2.0

orosseel

Geplaatst door orosseel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

orosseel (0), 12 jaar geleden

Nog niemand een reactie hierop?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum