Peugeot 106: Opgelost........of toch niet??

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 XT

Hallo allemaal,

zoals misschien bekend heb ik pas geleden een probleempje gehad (stotteren en inhouden van de motor) en opgelost met een nieuw injectiehuis van de sloop. Alleen heb ik nu dat als de motor warm is, en je staat een tijdje stil, ruik je afwisselend uitlaatgassen en benzine binnen. Ik heb ook het gevoel dat de auto nu veel meer verbruikt dan zou moeten. Even uitleggen waarom ik denk dat het verbruik omhoog is gegaan: eerst begon de benzinemeter pas een beetje te dalen na ongeveer 70 km rijden, nu staat ie na 70 km al bijna op driekwart!!!!!!!Het injectiehuis wat ik heb gemonteerd komt vam een 205 van '97. Motortype weet ik niet. kan dit wat uitmaken? Ik zelf denk van niet omdat volgens mij de hoeveelheid benzine wordt aangestuurd door de computer. Het is volgens mij ook geen lekkage want onder de motorkap zie ik niks en er ligt ook geen benzine onder de auto (ook niet als de motor draait). Wat betreft de uitlaatgassen die ik ruik in de auto. Kan dit een lek in het spruitstuk zijn? Of misschien in de voorpijp zodat het via de motorruimte de cockpit indampt? Of hebben jullie hier andere ideeen over.
Ik hoor het graag van jullie.

Groeten Bart

BB071

Geplaatst door BB071 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BB071 (0), 17 jaar geleden

Opgelost!!!!!!!!!!!!!

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

BB071 wat is er opgelost, of heb je het opgelost en wat was het dan want dat willen we nou allemaal juist graag weten.

BB071 (0), 17 jaar geleden

bovenop het injectiehuis en het luchtfilter zit en kap met een slang naar het kleppendeksel (geen idee hoe dat heet) Aan die slang zit ook nog een soort T-stuk (vaccuum??) en die was ik vergeten vast te zetten. Ik denk dat er dat er dus vanuit het kleppendeksel verbrandingsgassen vrijkwamen. Ik hoop ook dat dit de benzinelucht veroorzaakte. in heb het in ieder geval niet meer geroken.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.