Peugeot 205: Ophogen achteras (torsieas) P205 1.4i

Bouwjaar: 1993

Hallo Mensen,

Ik ben met een aantal vrienden bezig een P205 1.4i klaar te maken voor de cross. Gaat als een trein, kooi zit er prachtig in, motorisch prima in orde, alleen hij is een beetje laag... Nu hebben we de voorkant al 10 cm opgehoogd door een stukje pijp tussen de draagarm en de veer te lassen, maar achter zit een torsie-as, dus ik denk dat we daar een wat slimmere en subtielere methode voor moeten gebruiken.
De vraag is dus: heeft iemand een idee hoe je een torsieas in hoogte verstelt, of kan dat helemaal niet? ps. de auto hoeft niet op de weg dus ook de minder conventionele -low budget- oplossingen zijn welkom!

Alvast bedankt voor alle reacties,

Ard

ardmeijer

Geplaatst door ardmeijer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Da's niet zo moeilijk, Ard. Torsie-as gewoon 1 of 2 tandjes verstellen (=verdraaien)......

ardmeijer (0), 18 jaar geleden

Okee, 't ziet er allemaal noet erg verstelbaar uit, maar je kan ém dus gewoon loshalen, verdraaien en weer vastbouten... Bedankt voor de korte maar moedgevende tip!

En als we toch bezig zijn, wat is de top vijf van simpele maar enorm effectieve manieren (en weer -low budget-) om zoveel mogelijk koppel en pk's uit een 1.4i te persen?

Hans4040 (385) PRO, 18 jaar geleden

Chiptuning.
Maar dat is niet Low Budget.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

als ie toch niet zo mooi stationair hoeft te lopen kun je altijd je vliegwiel wat lichter maken op de draaibank.

Santa (0), 18 jaar geleden

Ard, eigenlijk is het hetzelfde als het verstellen van de achterste torsieveren (assen) van de oude VW Kever! En die is toch al een tijdje op deze aardkloot aanwezig! Bij de 205 willen ze echter nogal eens behoorlijk vast zitten.......... WEL ff de originele stand markeren. anders krijg je een scheve crosser!

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Benzine druk verhogen om wat meer vermogen kun je proberen. Meest lowbudget is het afknijpen van de retour, niet helemaal dicht want anders verzuipt hij.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

.

Santa (0), 18 jaar geleden

Het monteren van (grotere) carburateurs is ook een mogelijkheid, maar dan moet je die wel toevallig kunnen scoren in combinatie met een passend inlaatspruitstuk.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.