Peugeot 307: P0192 brandstofrail druksensor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6HDI

Sinds vorig jaar krijgen we af en toe de melding Emissie storing. De auto stopt er dan helemaal mee. Als ik 'm laat uitlezen komt de code P0192 (brandstofrail druksensor) naar boven. Inmiddels heb ik er 5x de ANWB bij gehad die telkens niets kunnen vinden en de boardcomputer dus maar resetten. Vervolgens doet ie het weer prima, totdat na enige tijd (6 maanden of 2 weken) het probleem zich weer voordoet.

Meerdere garages weten het probleem niet goed te vinden en kunnen naar eigen zeggen wel wat proberen maar het blijft een grote gok. Maar dat wordt nogal een dure gok zonder dat ik de garantie krijg dat 't probleem ook echt opgelost is.
Verder heb ik ook de tip gekregen om zelf zo'n uitleesapparaat te kopen zodat ik 'm zelf kan resetten zodra het gebeurd.

Is er iemand dieervaring heeft met dit probleem? Iemand een tip waar ik wijs aan doe?
Alvast bedankt voor de reactie!

Ester

Geplaatst door Ester (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij 1.6HDI al een paar keer gehad dat deze raildruksensor defect was. Ook 1 keer gehad bij 307 1.6HDI dat de bedrading die daar loopt niet goed vastgezet was en het kabelboompje met o.a. de bedrading naar deze raildruksensor in contact kwam met het grote contra-gewicht op het schakelmechanisme boven op de versnellingsbak en hierdoor bloot kwamen te liggen met storing als gevolg.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

de storingscode lijkt me toch vrij duidelijk, bedrading controleren, is deze goed, dan de sensor vervangen.
Ik denk dat je daar niet zo veel voor hoeft te gokken toch?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.