Peugeot 5008 2010: P0420 na vervanging van katalysator - Peugeot 5008 2010 1.6 VTI LPG

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Beste experts,

Voordat ik hoge kosten maak, zou ik graag jullie advies inwinnen over mijn specifieke situatie.

Auto: Peugeot 5008 2010 1.6 VTI op LPG

KM stand: 186.000

Gedetailleerde onderhoud historie volgt hieronder (als plaatje, omdat het lastig is om dit hier goed weer te geven). Maar in het kort mijn probleem:
Na het vervangen van de katalysator door een aftermarket model (JMJ 1090124) kreeg ik heel snel een P0420 melding (Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 1). Nu lijkt het mij voor de hand liggend dat de kwaliteit van deze katalysator gewoon te laag is. Maar voordat ik weer een duur onderdeel vervang wil ik graag meer zekerheid hebben of ik hiermee het probleem oplos.

Ik heb overigens nu een kleine 10.000 km gereden sinds het vervangen van het onderdeel. Af en toe wis ik de foutcode, maar hij blijft terug komen.

Om meer info te winnen heb ik geprobeerd met een OBD reader de lambdas en kat te analyseren.
Als ik als leek naar onderstaande plaatjes kijk kom ik tot de conclusie dat beide lambdas prima werken, maar dat de 2e sensor te veel het gedrag van de 1e sensor volgt. Dat zou hij toch juist niet moeten doen als de kat goed werkt? Heb ik gewoon een waardeloos stuk metaal gekocht of moet ik het ergens anders zoeken?

Bij voorbaat dank voor alle eventuele hulp.

Groeten,
Joost

. . . .

Geplaatst door

jostepher (0)

al 1 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zoals regelmatig voorkomt is de imitatie katalisator mijn inziens van slechte kwaliteit.
Vervangen voor origineel en dan verder kijken.

Dank voor de reactie. Ik ga maar een goede Peugeot garage in de regio Amsterdam zoeken die een originele kat kan plaatsen.

jostepher 0

1 jaar

Aftermarket hoeft niet slecht te zijn, maar JMJ is een poolse fabrikant die alleen op autodoc en amazon verkrijgbaar lijkt. Ik zou met een grote boog om dergelijke merken heen lopen.

JGC 95

1 jaar

Toen had ik helaas weinig opties. Was op reis en kon alleen deze geleverd krijgen.

Is er een after market merk die je wel aanraadt?

jostepher 0

1 jaar

EAN 3351640906571

Dank!

jostepher 0

1 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 5008 of stel zelf een nieuwe vraag.