Peugeot 205 GENERATION 1.4: Passagierskant kan niet open of dicht met sleutel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KDX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Gisteren heb ik een Peugeot 205 in goede staat gekocht, interieur ziet er nog tip top in orde uit en ik was dus snel verkocht. Voor een schappelijke prijs van € 750 werd ik de nieuwe eigenaar van deze 205 vijfdeurs uit 1997.

Voor een auto op leeftijd heeft hij natuurlijk wel de nodige krasjes, dat maakt uiteraard niets uit. Het probleem wat ik in dit topic beschrijf eigenlijk ook niet, dat is namelijk niet bepaald een ramp.

Toch vroeg ik mij af of het gemaakt zou kunnen worden: ik vermoed dat het slot aan die specifieke deur gewoon stuk is, aangezien ik de sleutel niet eens omgedraaid krijg. Gelukkig kan de deur wel van binnen dicht en open, en omdat het niet de bestuurderskant betreft stoort het mij voorlopig ook niet.

De andere vier deuren gaan namelijk wel gewoon open en dicht, ook met de CV. Alleen de passagiers deur voren reageert niet op de cv, dus ik vermoed dat het probleem specifiek bij die deur zit.

Goku106

Geplaatst door Goku106 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

Dit probleem kan een combinatie zijn van twee oorzaken;
Omdat altijd de cv gebruikt is, is waarschijnlijk het slot van de rechterdeur vast gaan zitten (roest, vuil).
Probeer het gangbaar te krijgen door er wd40 in te spuiten en proberen te draaien, rommelen naar rechts en links.
Dat de deur niet op de cv reageerd kan liggen aan een draadbreuk bij de deursteil, controleren dus.

Goku106 (0), 7 jaar geleden

Ik heb WD40 gekocht en in het sleutelgat gespoten en precies gedaan zoals hier boven omschreven: de sleutel voorzichtig heen en weer gedraaid, tot ik de deur open en op slot kreeg.

Dus dat probleem is opgelost, hij reageert alleen nog niet op de CV. Alleen dat vind ik minder erg, want in eerste instantie dacht ik dat ik het slot moest vervangen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.